Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 10. 2014. 08:09 >> 08:07
6

RASTODER SMATRA

Fejzić i Zukorlić iskonstruisali sukob

Konflikt koji ovih dana potresa Islamsku zajednicu, između reisa Rifata Fejzića i muftije Muamera Zukorlića, iskonstruisan je, ocijenio je profesor Šerbo Rastoder.

 

On je ocijenio da se ne radi o sukobu, napomenuvši da je to prejaka i nedobronamjerna riječ, izrazivši uvjerenje da ni Fejzić, ni Zukorlić, nijesu nezreli da bi različita gledišta oko pojedinih pitanja generisali u sukob.

Rastoder smatra da se radi o različitim viđenjima uloge, mjesta i značaja IZ u državi i društvu, dodavši da te razlike postoje bar desetak godina unazad.

„Ne mogu se oteti utisku da su i jedan i drugi ušli u vode u kojima ne znaju plivati, pa pozivaju drugog da im baci pojas za spasavanje. Kao odgovorna duhovna lica, prije nego počnu sa optužbama trebalo bi da sjednu i razjasne neka pitanja koja nijesu od juče“,rekao je istoričar za Dnevne novine.

Rastoder kaže da je on sam unazad godinama postavljao pitanja poput onih o medresi u Rožajama koja nije pod duhovnom ingerencijom IZCG.

„Na takva pitanja bi mi kratko odgovarali da to valjda bolje od mene zna reis Fejzić koji tamo radi kao profesor i mnogo toga još. Dakle, volio bih da mi neko objasni, zašto je baš sada nekome stalo da reaktuelizuje neka pitanja, koja su desetak godina gurana pod tepih“, kaže on.

Podsjećamo, Fejzić je optužio Zukorlića da želi da podijeli Islamsku zajednicu Crne Gore zbog toga što je u Rožajama osnovao vjerski vrtić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније