Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 10. 2014. 20:23 >> 20:52

POGLAVLJE 24

Konjević: Izvještaj EK biće povoljniji

Izvještaj o napretku Evopske komisije biće povoljniji od prošlogodišnjeg u dijelu koji se odnosi na poglavlje 24 - Pravda, sloboda i bezbjednost, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

On kaže i da će, ako Parlament 07. oktobra ne izabere VDT-a, to biti jedna od ključnih kritika u novom izvještaju EK.

"Ako bismo to uradili na toj sjednici Skupštine, odnosno ako bi to uradili poslanici crnogoskog Parlamenta, mislim da bi to snažno i iz Brisela bilo pozdravljeno upravo iz ovih razloga o kojima sam govorio, da imamo starješinu organa koji je vrlo važan u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije“, kazao je Konjević, gostujući u Dnevniku Televizije Crne Gore.

On ističe da, što se tiče poglavlja 24 za koje je zadužen MUP, očekuje povoljniji izvještaj EK nego lani.

„Svi ti izvještaji koje ćemo i ove i naredne godine dobijati su izvještaji koji će jasnije da prepoznaju probleme i na takve poruke i rječnik se treba privikavati. To će biti izvještaji koji će preciznije i jasnije da prepoznaju probleme i upućuju kritike“, poručio je Konjević.

Činjanica da godinu i po nemamo Vrhovnog državnog tužioca, veliki je izazov kaže ministar unutrašnjih poslova.

„Kada u tako važnoj instituciji nemate starješinu onda to svakako ostavlja negativne rezultate, i posledice. I vidite, to je jedan od ključnih prigovora u proteklih godinu i pet mjeseci koje smo dobijali iz Brisela", zaljučio je Konjević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније