Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 10. 2014. 08:21   >>  08:39

POVJERIOCI

Od Pobjede potražuju 10,7 miliona eura

Ukupna prijavljena potraživanja povjerilaca Novinsko-izdavačkog preduzeća Pobjeda iznose 10,7 miliona eura, saznaju Dnevne novine u Privrednom sudu.

Konačan spisak priznatih i nepriznatih potraživanja biće saopšten na prvom ispitnom ročištu, koje je zakazano za 6. oktobar.

Najveće potraživanje prijavilo je Ministarstvo finansija koje po osnovu plaćenih garancija za kredite od Pobjede ukupno potražuje 7,6 miliona eura.

Osim potraživanja od 5,6 miliona eura, Vlada je u stečajnom postupku prijavila i dodatnih 1,7 miliona eura potraživanja, koje su, na ime aktiviranih garancija Societe Generale Montenegro banke, isplaćene tokom 2011. i 2012. godine.

Vlada je početkom septembra, sredstvima iz državnog budžeta, platila garanciju od 5,6 miliona eura za kredite koje je Pobjeda zaključila sa Societe Generale Montenegro i Erste bankom. Kao garant za kredite, Vlada je tada izmirila obavezu po osnovu aktiviranih garancija, tako što j e platila 5,3 miliona eura glavnice i oko 300.000 eura koje su se odnosile na dospjele kamate i ostale troškove kredita.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније