Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 03. 2013. 11:30 >> 11:40

ODBOR - KORUPCIJA

Imovinski kartoni za ovlašćene policajce

Odbor za politički sistem, pavosuđe i upravu razmatraće u srijedu inicijativu da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) vodi imovinske kartone službenika za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije kako bi se spriječilo njhovo nezakonito bogaćenje.

Dopune Zakona o unutrašnjim poslovima, kojima je predviđena ova inicijativa, inicirali su poslanici Socijaldemokratske partije.

Predviđeno je da MUP vodi evidenciju imovine policijskih funkcionera.

Navodi se da je jačanje borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala jedna od najznačajnijih aktivnosti Crne Gore na evropSkom putu, zbog čega je potrebno ojačati zakonski okvir za borbu protiv korupcije.

“Posebna kontrola ovlašćenih policijskih službenika koji rade na zaštiti bezbjednosti i imovine građana je antikorupcijska mjera koja će olakšati prepoznavanje devijacija u tim službama i doprinijeti većem povjerenju građana u organe koji su direktno zaduženi za borbu protiv kriminala”, kaže se u obrazloženju.

Inicajativu za vođenje imovinskih kartona ovlašćenih policijskih službenika podnijeli su Rifat Rastoder, Borislav Banović, Mićo Orlandić, Izet Bralić i Džavid Šabović.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније