Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 03. 2013. 11:19 >> 11:19
1

ANTIKORUPCIJA

Alternativa: Predsjednik odbora da bude član komisije

Predsjednik Odbora za antikorupciju treba da bude u sastavu Nacionalne komisije za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, saopšteno je iz Instituta Alternativa.

Kako ističu iz Instituta Alternativa, trenutno su predsjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, i Odbora za ekonomiju, finansije i budžet jedini predstavnici Skupštine u Nacionalnoj komisiji, što članove Odbora za antikorupciju dovodi u neravnopravan položaj.

„Vlada Crne Gore treba Odlukom o izmjeni odluke o obrazovanju Nacionalne komisije za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala da omogući predsjedniku Odbora za antikorupciju članstvo u Nacionalnoj komisiji“, navodi se u saopštenju.

To bi, kako smatraju, Odboru za antikorupciju olakšalo vršenje parlamentarnog nadzora nad obaveznicima izvještavanja Nacionalne komisije i praćenje sprovođenja antikorupcijskih mjera, kroz pravovremen pristup neophodnim informacijama.

„Novi odbor ima mogućnost da se intenzivnije bavi sistemskim praćenjem borbe protiv korupcije nego i sama Nacionalna komsija, čiji članovi imaju obavezu da se sastanu svega dva puta godišnje.  Članovi Odbora zato treba unaprijed da definišu zaključke, preporuke i eventualne prijedloge koji će u ime ovog radnog tijela biti predstavljeni Nacionalnoj komisiji i da vode evidenciju o njihovoj primjeni“, zaključuje se u saopštenju.

Odbor za antikorupciju će u srijedu održati sjednicu, na kojoj će, između ostalog, raspravljati i o mogućim oblicima buduće saradnje Odbora za antikorupciju i Nacionalne komisije. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније