Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 03. 2013. 22:08 >> 22:08

POTREBNA POMOĆ

Kriza u Udruženju davalaca krvi Željezare

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi nikšićke Željezare, jedno od najstarijih u Crnoj Gori, u najgoroj je situaciji od osnivanja prije 53 godine, zaključeno je na Izbornoj skupštini.

Razlog za tešku situaciju, kako je obrazloženo, je i odlazak iz Željezare više od dvije hiljade radnika u prethodne dvije godine. To je uslovilo drastično smanjenje broja članova sa 400 na manje od 150 dobrovoljnih davalaca, od kojih su 70 odsto penzioneri, ali, kako je saopšteno, u dobrim godinama za davalaštvo, jer im je prosjek nešto više od 50 godina.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja Dragan Nikolić kazao je da je da je najveći problem finansiranje, jer ne mogu obezbijediti, čak ni takozvani „zahvalni obrok“ poslije akcije dobrovoljnog davanja krvi.

„Prije desetak godina Željezara je imala oko pet hiljada zaposlenih, od kojih je značajan broj izdvajao skroman iznos od plate za rad Udruženja. Sredstava više nema i odlučeno je da se uputi dopis svim organizacijama penzionera po mjesnim zajednicama, bivšim radnicima Željezare, da ukoliko žele, finansiraju rad Udruženja mjesečno sa po 50 centi“, saopštio je Nikolić zaključke sa Izborne skupštine.

Skupština je zaključila i da je neophodno konačno usaglasiti različita tumačenja sa Domom zdravlja i Opštom bolnicom u Nikšiću o beneficijama prilikom liječenja višestrukih dobrovoljnih davalaca krvi, kao i da im se omogući pristup u prostorije Udruženja u Željezari, ili pokuša obezbijedi mjesto za rad u gradu.

Na Skupštini je saopšteno i da je Nikšić u posljednjih deset godina najbolja sredina sa oko 50 odsto dobrovoljnih davalaca krvi, dok je taj broj u Crnoj Gori nešto iznad 20 odsto.

Na Izbornoj skupštini Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi nikšićke Željezare za novog predsjednika izabran je Milovan Mirković, dugogodišnji radnik i dobrovoljni davalac krvi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније