Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 10. 2014. 08:09 >> 11:01

NEZVANIČNO

Kalić pristaje na izručenje

Rožajac Safet Kalić koji je uhapšen prije nekoliko dana u Austriji hoće da što prije bude izručen Crnoj Gori, saznaju Dnevne novine iz više pouzdanih izvora. Međutim, crnogorska policija još nije obaviještena da li je on u Beču dao izjavu sa takvim zahtjevom.

Kalić je zatražio od tamošnje policije da obavijesti Ambasadu Crne Gore u tom gradu o njegovom hapšenju, ali pritom nije molio za pomoć, rečeno je Dnevnim novinama iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

"Na zahtjev Safeta Kalića, austrijska policija je obavijestila Ambasadu Crne Gore u Beču o njegovom hapšenju i radnjama koje su preduzete u skladu sa zakonskim propisima Austrije i pravilima međunarodne pravne pomoći i saradnje. Kalić se nije obraćao Ambasadi za pomoć, a u skladu sa definisanim konzularnim procedurama i pravilima za naše državljane, Ambasada će postupati u slučaju potencijalnog zahtjeva", naveli su iz MVPEI.

Podsjećamo da je juče iz Ministarstva pravde saopštenp da su već otpočeli postupak izručenja Safeta Kalića Crnoj Gori, kazali su u ovom vladinom resoru..

Safet Kalić je uhapšen u Austriji u ponedjeljak pod lažnim imenom Rifat Murik.

Pred Specijalnim vijećem Višeg suda u Bijelom Polju 6. oktobra je završeno suđenje protiv Kalića, njegovog brata Mersudina (54) i Safetove suprugeAmine (29) zbog pranja osam miliona eura, zarađenih švercom narkotika.

Izricanje presude odgođeno je za početak novembra. Safetu Kaliću sudilo se u odsustvu, a prema odluci pravosuđa oduzeta mu je imovina, kao i najbližim srodnicima, vrijedna više od 22 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније