Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 10. 2014. 08:49 >> 08:47

O LGBT ZAJEDNICI

"Tu smo" u Perjaničkom domu

U Perjaničkom domu u Podgorici danas će biti otvorena izložba pod nazivom “Tu smo – Pet godina vidljivosti LGBT aktivizma u Crnoj Gori” koju realizuju Ministarstvo kulture i Centar savremene umjentosti, u partnerstvu sa nevladinim organizacijama Kvir Montenegro i Juventas.

Izložbu će otvoriti Jelena Dacić, direktorica Programa za promociju i zaštitu ljudskih prava NVO Juventas i Danijel Kalezić, predsjednik Upravnog odbora crnogorske LGBTIQ asocijacije "Kvir Montenegro".

Izložba “Tu smo”, koja se organizuje povodom 5 godina unaprjeđenja vidljivosti i zaštite prava LGBT osoba u crnogorskom društvu, predstavlja neformalnu postavku foto i video sadržaja, kako dokumentarističkog, tako i autorskog pristupa.

Izložba je osmišljena kao presjek nekih od najznačajnijih događanja i aktivnosti koje su tokom prethodnih godina organizovali aktivisti i organizacije civilnog sektora kako bi unaprijedile vidljivost LGBT osoba i zajednice u Crnoj Gori.

Ovo je jedan od inicijalnih projekata saradnje između Ministarstva kulture i crnogorskih organizacija civilnog sektora koje djeluju u oblasti prava LGBT osoba, a koji proizilazi iz Vladine Strategije unapređenja kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori 2013-2018. godine i Akcionog plana za 2014. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније