Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 10. 2014. 23:02 >> 22:59

EKSPERTSKE MISIJE

Posvećeni rješavanju ratnih zločina

Crnogorski državi organi posvećeni su u ispunjavanju svih obaveza u oblasti postupanja domaćih organa u predmetima ratnih zločina i u oblasti organizovanog kriminala, saopštila je generalna direktorica za evropske poslove u MVPEI Snežana Radović.

U Podgorici je danas održan završni sastanak predstavnika organa državne uprave i članova dvije ekspertske misije za oblast postupanja domaćih organa u predmetima ratnih zločina i oblast organizovanog kriminala.

Posjeta ekspertskih misija, koje su u Crnoj Gori boravile od 22. do 24. oktobra je dio novog pristupa u pregovorima i predstavlja redovni mehanizam kojim Evropska komisija procjenjuje stanje u oblasti vladavine prava.

Kako je saopšteno iz MVPEI ekspertske misije su činila dva eksperta iz Italije i Litvanije i njihova posjeta je bila prilika da crnogorske institucije predstave napredak ostvaren u tim oblastima, kao i da se razmotre dalji napori i aktivnosti u pravcu postizanja mjerljivih rezultata.

"U tom kontekstu, predstavnici crnogorskih institucija su dali prikaz domaćih propisa u ovim oblastima, raspoloživih administrativnih kapaciteta, pružili informacije o sprovođenju svih strateških dokumenata i potpisanih međunarodnih sporazuma, kao i aktivnostima svih organa zaduženih za realizaciju ovih oblasti", navodi se u saopštenju.

Radović je naglasila važnost posjete eksperata iz država članica koja omogućava razmjenu mišljenja, kako u pogledu ocjene dosadašnjih rezultata, tako i u dijelu sagledavanja budućih obaveza i pravaca.

U radu sastanka su učestvovale šefice radnih grupa za 23. i 24. poglavlje Branka Lakočević i Mira Cerović, kao i predstavnici institucija u čijoj nadležnosti su oblasti koje su predmet misije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније