Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 10. 2014. 18:53 >> 18:52

PODGORIČKI MARATON

MUP: Organizatori odustali od Afrikanaca

Povodom informacije koja se pojavila u pojedinim medijima da je MUP dao negativno mišljenje za izdavanje vize za 35 Afrikanaca koji su željeli da učestvuju na predstojećem Podgoričkom maratonu, zbog kako se navodi, „straha od širenja ebole“ i „problema sa azilantima“, iz MUP-a su pojasnili da su im, prvo, organizatori najavili učešće 22 atletičara iz Kenije i Etiopije, da bi im, kasnije, saopštili da su odustali od dovođenja takmičara iz Afrike.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, podsjećaju u saopštenju, shodno svojim nadležnostima, daje mišljenje Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija kada državljani druge zemlje traže, preko diplomatsko-konzularnih predstavništava, vizu za ulazak u Crnu Goru.

„U konkretnom slučaju, organizatori Maratona su, u komunikaciji sa predstavnicima Uprave policije MUP-a Crne Gore, najavili učešće 22 građanina iz Kenije i Etiopije. Zahtjev za dobijanje crnogorske vize podnijelo je devet Kenijaca i Etiopljana u tim zemljama. Naknadno smo od predstavnika organizatora obaviješteni da su odustali od dovođenja takmičara sa područja Afrike, ali da će u Crnu Goru, na osnovu Šengen vize i dozvole boravka u zemljama Šengena, doći 11 državljana afričkih zemalja koji će biti učesnici Maratona.  

Iz MUP-a napominju da su odobrili vizu državljaninu jedne afričke zemlje, koji je zahtjev podnio u Srbiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније