Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 10. 2014. 17:18 >> 17:28
3

IVANOVIĆ NAJAVIO

Bolje veze poljoprivrede i turizma

Mjerama koje će biti predstavljene u Strategiji razvoja poljoprivrede i ruralnih područja do 2020. godine Vlada želi da poveća izvoz i još jače uveže poljoprivredu sa turizmom, kazao je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović.

Strategija razvoja poljoprivrede i ruralnih područja do 2020. godine, između ostalog, predviđa rast proizvodnje, broja radnih mjesta i izvoza. Međutim, moraju se riješiti ključni problemi, a to su konkurentnost, bezbjednost hrane i kvalitet života.

Ivanović je Televiziji Crne Gore rekao da u Ministarstvu imaju viziju kako do cilja, ali sve ideje u periodu javne rasprave, koje će trajati do kraja novembra su, kako kaže, dobodošle.

"Ovom strategijom želimo da prezentujemo mjere koje ćemo realizovati da bi proizvodi bili konkurentni. Pošto ne možemo nikoga opčiniti sa masovnom proizvodnjom, fokus će nam biti na organskoj proizvodnji, proizvodima koji imaju oznaku geografskog porijekla i proizvodima koje ćemo zaštititi zbog duge tradicije koja postoji u Crnoj Gori. A sve to želimo da uradimo da bismo povećali izvoz i uvezali poljoprivredu još jače sa turizmom", istakao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, pravila koja naša država želi da dostigne su usaglašena sa zahtjevima Evropske unije EU.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније