Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 03. 2013. 20:41 >> 20:47

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Na našem tržištu nema sporne tjestenine ni kašica

Ministarstvo poljoprivrede izdalo je nalog za povlačenje iz prometa tjestenine tri proizvođača kod kojih je utvrđena prisutnost neautorizovane genetski modifikovane riže, a iz crnogorskih supermarketa potvrđeno je da u svojim sistemima nemaju sporne artikle. Takođe je saopđšteno da na našem tržištu nema sporne kašic Alnatura EKO koja se povlači u pojedinim zemljama EU.


Iz Ministarstva su saopštili da su danas obaviješteni o postojanju neautorizovane genetski modifikovane riže u proizvodima inostranih proizvođača Maressi GmbH iz Beča, Riso Scotti iz Italije i FOODTRAX iz Holandije.

Sporna serija proizvođača Maressi GmbH je tjestenina od riže, od 250 grama, sa rokom trajanja do 15.08.2014.
Sporna serija proizvođača Riso Scotti je tjestenina od rižnog brašna, 250 grama, sa rokom trajanja do 09.2014.
Od proizvođača FOODTRAX sporna je serija rižnih rezanaca, 250 grama, sa rokom do 26.03.2015.

Iz Ministarstva su saopštili da su uvoznici i distributeri te vrste proizvoda odmah obaviješteni da treba da povuku sporne prozivode sa tržišta. 

,,Preduzete radnje su prije svega motivisane namjerom da se preventivno djeluje i zaštiti zdravlje potrošača. S tim u vezi, kontaktirani su supermarketi Voli, Mercator, Maxi, Albona i HDL. Od supermarketa Voli, Mercator, Maxi i HDL potvrđeno je da u svojim sistemima nemaju sporne artikle", kaže se u saopštenju.

 

Iz Ministarstva su kazali da prate razvoj situacije, i da će o novim dešavanjima redovno obavještavati javnost. 

,,Povodom natpisa u pojedinim zemljama EU, koji se odnose na povlačenje Alnatura EKO kašice „Bundeva-krompir-komorač“ 190 grama, s rokom trajanja do 17.10.2014. godine, obavještavamo javnost da tog artikla nema u Crnoj Gori", zakčjučuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније