Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 10. 2014. 11:06 >> 11:10
2

PODRŽAVA LGBT

Marina Perazić pjeva na Montenegro prajdu

Pjevačica Marina Perazić, koja podržava ljudska prava LGBT osoba na prostorima bivše Jugoslavije, učestvovaće na Povorci ponosa koju Kvir Montenegro organizuje u nedjelju u Podgorici.

 

Zvijezda pop muzičke scene bivše Jugoslavije, kazala je da učešćem na Montenegro Prajdu, želi da podrži sve lezbejke, gejeve, biseksualne i transrodne osobe u Crnoj Gori, članove njihovih porodica i prijatelja.

Prema njenim riječima, ona će, kao i ostali učesnici Montenegro Prajda, ponosno šetati ulicama Podgorice i za one LGBT osobe iz Crne Gore koje "nijesu u mogućnosti da to učine usljed visokog nivoa homofobije i transfobije u društvu i trpe svakodnevno nasilje, diskriminaciju i uznemiravanje".

Po završetku šetnje, Perazić će održati mini koncert za učesnike Montenegro Prajda i LGBT osobe u Crnoj Gori.

Perazić je agenciji Mina kazala da se nada da će u Povorci ponosno, uz svoju djecu, šetati roditelji kao i bliski prijatelji LGBT osoba,” i svi oni koji su svjesni prirode ove učestale pojave otkad je svijeta i čovjeka”.

“Pozivam da nam se pridruže svi oni koji su svjesni da to nije bolest ni tijela, a ni psihe, ali ni stvar odabira ili takozvanog seksualnog opredjeljenja nego samo šuštinska pojava u ne tako malom dijelu ljudske popUlacije”, rekla je Perazić.

Ona je navela da je jedini razlog zbog kojeg LGBT populacija već godinama širom svijeta ponosno šeta to da budu prihvaćeni "takvi kakvi jesu, jer nemaju razloga da se stide svoje suštinske prirode".

“Živjela sam u Njujorku u "village-u" od 1988. do 1999.godine pa ne mogu točno reći kada sam prvi put bila svjedok Love parade-a ili kako god se to tada zvalo. Znam samo da je to bila jedna od najvedrijih noći u gradu, zabava, pozitivna energija i gomile ljudi kojima nije bilo bitno ko je šta, nego su se svi samo dobro zabavljali i veselili životu”, kazala je Perazić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније