Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 10. 2014. 11:29 >> 11:26
3

U ŠAVNIKU

Svatovi zapjevali samo dva puta

Crna Gora je u prvih sedam mjeseci ove godine skloljen 1.871 brak, dok je u istom periodu razveden 251 brak. Najnoviji podaci Monstata pokazuju da je najviše brakova sklopljeno u Podgorici 579, a najmanje u Šavniku, svega dva.

 

 

U mjesečnom statističkom pregledu koji je objavio Monstat navodi se da je nakon Podgorice najviše sklopljenih brakova bilo u Nikšiću (197), zatim u Baru (171), Herceg Novom (104) i Bijelom Polju (99).

U Rožajama je sklopljeno 90 brakova, a u Beranama 83. Kad je riječ o gradovima u kojima je najmanje sklopljenih brakova, osim Šavnika u kojem su samo dva para izgovorila sudbonosno "Da", prednjači Žabljak sa svega devet sklopljenih brakova i Petnjica sa deset.

Po 12 brakova sklopljeno je u Andrijevici, Mojkovcu i Plužinama, dok je brak više, odnosno 13, sklopljeno u Kolašinu.

Što se tiče razvedenih brakova, očekivano ih je najviše u Podgorici (66), i Baru (36). Nijedan brak, međutim, nije razveden Andrijevici, Mojkovcu, Plužinama, Šavniku, i Ulcinju

Kad je riječ o kretanju stanovništva, najviše njih doselilo se u Podgoricu (1023), a odselilo 387 što znači da je glavni grad "brojniji" za 636 stanovnika.

Najveći minus u broju stanovnika bilježi Bijelo Polje. U taj grad se doselilo 109 stanovnika, a iz njega otišlo gotovo tri puta više (324). Nakon Bijelog Polja slijedi Nikšić koji je u minusu za 189 stanovnika.

I iz Berana je više građana otišlo, nego što se doselilo pa je taj grad u minusu za 133 stanovnika, dok je broj stanovnika u Pljevljima manji za 92.

Kad je riječ o najmlađoj opštini u Crnoj Gori - Petnjici, u tu opštinu se nije niko doselio, ali je iz nje otišlo 25 stanovnika.  

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније