Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 10. 2014. 15:57   >>  20:06 33

NA CETINJU

CPC dobila dozvolu za crkvu

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Prijestonice predao je danas Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) građevinsku dozvolu za gradnju vjerskog objekta na Cetinju.

 

 

Iz CPC-a je saopšteno da je projekat za Crkvu površine 71,43 metra kvadratna uradio arhitekta Marko Radojević, odnosno Agencija za projektovanje i planiranje SO Nikšić

Planirano je da Crkva bude završena za godinu dana.

"Ktitorski kamen za Crkvu položen je 6.oktobra prošle godine, na Krstovdan, na dijelu zemljišta koje je opština ustupila Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Za nedostajući dio kvadrata u vlasništvu države, Vlada je prije dvadsetak dana dala odobrenje za ustupanje CPC-u", navodi se u saopštenju.

Ivan Crnojević, kojem je posvećena crkva osnivač je grada Cetinja u 15 vijeku. CPC ga je za sveca proglasila u julu 2003.godine.

Prilog Nevenke Jovović, TVCG:

 

 

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније