Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 10. 2014. 16:58 >> 17:06
2

ŠALJU 5 PREDSTAVNIKA

Ministar Bošković neće na Prajd

Vlada Crne Gore preporučila je svim resornim ministarstvima da odrede svoje predstavnike na Paradi ponosa, koja će biti održana u nedjelju. Ministarstvo rada i socijalnog staranja dalo je punu podršku organizatorima Povorke ponosa u Podgorici i odredilo pet predstavnika tog resora koji će biti na Prajdu 2. novembra.

"LGBT osobe imaju punu podršku MRSS u ostvarivanju prava, a održavanjem Povorke poslaće se jasna slika da crnogorsko društvo na adekvatan način štiti osnovna ljudska prava LGBT zajednice", navodi se u saopštenju tog resora.

Saopštili su i da će na Povorci će prisustvovati pet predstavnika Ministarstva rada i socijalnog staranja i to: Nikola Dedeić, sekretar MRSS, Bojana Martinović, šef kabineta, Arijana Vučinić-Nikolić, direktor Direktorata za tržište rada i zapošljavanje, Slobodan Filipović, direktor Direktorata za rad i Goran Kuševija, direktor Direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu.

Vlada Crne Gore je preporučila svim ministarstvima da odrede predstavnike u Povorci ponosa, da pokažu jasnu podršku Vlade svakome da slobodno izrazi stav.

Parada će, kako je najavljeno, biti održana u nedjelju 2. novembra. Mediji su ranije objavili da će je obezbjeđivati 1.800 policajaca, a da će ruta biti kao prošlogodišnja.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније