Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

30. 10. 2014. 15:05   >>  15:02 1

MIJOVIĆ PORUČIO

Problem sa hranom rješavati postepeno

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) registrovao je više od 30 problema u proizvodnji i distribuciji hrane koje rješavaju postepeno, rekao je direktor te zdravstvene ustanove, Milan Mijović.

 

On je, nakon potpisivanja Protokola o saradnji za realizaciju projekta adaptacije i opremanja Urgentnog centra KCCG, rekao da su sve inspekcije koje traži ta zdravstvena ustanova, u potpunosti provjerile mikrobiološki status pripreme i ditribucije hrane, navodeći da je on uvijek u potpunosti uredan.

Na pitanje novinara zašto se dugo čekalo na promjenu jelovnika za porodilje, Mijović je kazao da je formirana Komisija koja se bavi primjenom Hasap protokola o pripremi i distribuciji hrane, pojašnjavajući da taj proces traje godinu i po dana.

“I ranije nije bilo onako kako je dato u medijima i prema informaciji Mreže žena Pokreta za promjene. Sigurno da ima prostora za napredak i, između ostalog, pet novih jelovnika se polako uvode od početka godine”, rekao je Mijović.

To, kako je kazao, zahtijeva veliki proces.

Sljedeći projekat opremanje Klinike akušerstva

“Ovo je velika ustanova gdje se dnevno pripremi oko tri hiljade obroka za naše pacijente i zaposlene”, kazao je on.

“Imamo sistem sa problemima, koje ne stavljamo pod tepih, nego se bavimo njima. Što se tiče kalorijske vrijednosti, apsolutno se vodi računa o svakom detalju. Mi kao menadžment imamo jako puno primjedbi na metodologiju serviranja te hrane, na komplikovan način transporta”, rekao je Mijović.

Prema njegovim riječima, Menadžment KCCG je uradio značajan dio protokola vezanih za Hasap.

“Nadam se da ćemo u narednih nekoliko mjeseci uz konusltante doći do trenutka kada ćemo moći primjeniti sve elemente iz našeg Zakona o bezbjednosti hrane i kompletan Hasap protokol”, naveo je Mijović.

On je kazao će sledeći projekat biti vjerovatno opremanje Klinike akušerstva.

Upitan kada će menadžment riješiti problem čekanja u Ambulanti za endokrinologiju, Mijović je kazao da taj podatak govori da jedan broj ambulanti deficitaran sa ljekarima i djelimično sa prostorom.

“Tu prednjače endokrinologija, reumatologija, alergologija i oftamologija”, precizirao je Mijović, navodeći da su raspisane specijalizacije za te segmente, ali da je potreban period da one budu završene.

Uskoro nabavka reagenasa

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Kenan Hrapović je, odgovarajući na pitanje kad očekuju da će biti riješen problem grijanja u zdravstvenim ustanovama, kazao da je ta institucija na vrijeme raspisala tender za nabavku materijala za grijanje.

Komentarišući nedostatak reagensa za laboratorije, Hrapović je kazao da je Fond raspisao sporazum na četiri godine za nabavku reagenasa za sve zdravstvene ustanove.

“Od tada počinju muke. Postupajući po Zakonu o javnim nabavkama Fond je uradio sve što je u njegovoj nadležnosti. Međutim, koristeći neke nedostatke Zakona o javnim nabavkama, učesnici na tenderu su počeli da ulažu žalbe”, naveo je Hrapović.

Prema njegovim riječima, 88 odsto tendera je završeno uspješno.

“Isporuka aparata i regenasa je u toku i redovno snabdijevanje zdravstvenih ustanova. Ostala je još jedna partija, koja se tiče biohemije za bolnice i ona će biti stopirana dok se ne donese odluka Upravnog suda”, precizirao je Hrapović

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније