Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 10. 2014. 10:43 >> 10:41
9

POSJETIOCI PORTALA

Sumnjaju da će Parada proći mirno

Montenegro prajd, drugi po redu, biće održan u nedjelju, a posjetioci Portala RTCG, smatraju da taj događaj neće proteći mirno.

 

U našoj anketi glasalo je 2.045 čitalaca, od kojih 55,5 % smatra da Parada neće proteći mirno, dok njih 45,5 ocjenjuje da će događaj proći bez većih incidenata.

Inače, učesnici Parade ponosa u Podgorici u nedjelju će šetati istom rutom kao i prošle godine jer je procjena policije da je ruta od hotela “Crna Gora” do zgrade stare vlade najlakša za obezbjeđenje.

Maršrutu od 1.400 metara su i ove godine odredili u Operativnom štabu Uprave policije UP, jer su se tokom prošlogodišnje šetnje uvjerili da je to najbolja dionica za bezbjednu šetnju učesnika Parade.

Operativni štab policije već je napravio i plan obezbjeđenja, prema kojem će kao i lani oko 1.800 opremljenih policajaca biti raspoređeno u pet bezbjednosnih prstenova u strogom centru Podgorice, ali i dijelu grada preko Morače.

Zbog visokorizičnog skupa, policija će u nedjelju držati i svojevrsni “policijski čas”, pa će, kako je planirano, satima prije održavanja šetnje za saobraćaj biti zatvorene sve ulice u centru.

Predstavnici Kvir Montenegra, organizatora Prajda, kazali su da na Povorci očekuju više učesnika nego prošle godine, kao i da će Tužilaštvo adekvatno reagovati prema svakom ko bude pokušao da remeti javni red i mir.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније