Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 10. 2014. 11:23 >> 11:21
1

RAZGOVOR SA KALEZIĆEM

Vujanović: Zaštitićemo pravo na različitost

Predstojeća Parada ponosa pokazaće da je Crna Gora društvo koje poštuje pravo na različitost i država koja je odlučna da to pravo i zaštiti, poručio je predsjednik Filip Vujanović u razgovoru sa predstavnicima LGBT asocijacije Kvir Montenegro.

Delegaciju je predvodio Danijel Kalezić, predsjednik Upravnog odbora te asocijacije, koja 2. novembra u Podgorici organizuje drugu Povorku ponosa.

Kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, posebana pažnja posvećena je uspješnosti organizacije ovogodišnje Parade ponosa . Istaknut je značaj dobre saradnje sa državnim institucijama, što je rezultiralo visokom bezbjednošću učesnika prošlogodišnje Parade ponosa, koja je održana u Podgorici. 

Vujanović je istakao da je država Crna Gora već pokazala spremnost da, u skladu sa Ustavom i visokim međunarodnim standardima, garantuje jednaka prava svim građanima i građankama, bez obzira na njihove različitosti.

To podrazumijeva punu posvećenost protiv svih oblika diskriminacije, širenja mržnje i povrede dostojanstva, u cilju afirmacije društva tolerancije. Predsjednik je iskazao uvjerenje da će i ova Parada ponosa pokazati da smo društvo koje poštuje pravo na različitost i država koja je odlučna da to pravo i zaštiti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније