Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 10. 2014. 16:57   >>  17:02 13

AMFILOHIJE O PRAJDU

Crna Gora u opasnosti da postane Jadogora

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je u izjavi, povodom praznika Svetog Petra Cetinjskog, opet kritikovao najavljeno održavanje Povorke ponosa u Podgorici. On je saopštio da postoji opasnost da se od Njegoševe slavne Crne Gore rodi, kako navodi "Jadogora".

"Ne zna se šta će biti slavnije na "Paradi ponosa" 2. novembra u Podgorici, za praznik Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Petra II Lovćenskog Tajnovidca: ili to što je Crna Gora u opasnosti da, od ekološke, postane - sodomska država, ili to što će Evropa (ona antihristovska) uspjeti, napokon, da Crnu Goru metne poda se, kao znak njenog punog ispunjenja uslova za integracije i njene pune afirmacije ljudskih prava i sloboda", naveo je mitropolit u izjavi.

Amfilohije se osvrnuo i na istopolne zajednice, koje su kako smatra prijetnja Crnoj Gori.

"Bilo kako bilo, jedno je sigurno: toga dana, iz tog jednopolnog braka, od Njegoševe slavne Crne Gore svi su preduslovi da se rodi - Jadogora, a od ponosnih Crnogoraca da počnu da se rađaju - jadogorci! O tempora, o mores!", zaključio je Amfilohije.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније