Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 10. 2014. 22:10 >> 22:07
1

PORUKA SINDIKATA

Zaštititi zdravlje i život policajaca

Sindikat Uprave policije pozvao je sve građane Podgorice, a posebno mlađu populaciju, da mirnim putem pomognu održavanje najavljene Parade ponosa i da se uzdrže od bilo kakvog nasilja. Policajcima koji će biti angažovani na Prajdu, poručuju da ne dozvole bilo kakve provokacije od bilo kojih grupacija.

"Uprkos lošem materijalnom položaju, profesionalnost pripadnika Uprave policije i njihova posvećenost službi, nikada se nije dovodila u pitanje jer nikada nijesu bježali od odgovornosti, izazova i kompleksnih zahtjeva koji se postavljaju ispred njih", navodi se u saopštenju sindikata.

Kažu i da ne žele da nijedan pripadnik Uprave policije bude u situaciji da mu zdravlje i život budu ugroženi.

"Sindikat Uprave policije ne može dozvoliti da policijski službenici podnose žrtvu evropskih integracija, već smatra da policijskim službenicima treba obezbijediti standard i uslove rada kao što su to obezbijedile zemlje EU svojim policajcima, koji se bave zaštitom prava različitih ugroženih grupa", poručuju iz Sindikata.

Kažu i da odgovornost ne može biti na strani policije, već je isključivo na organizatoru skupa.

"Pripadnici UP će vršiti svoje obaveze u skladu sa nadležnostima iz Zakona i Ustava, ali neće dozvoliti da bilo koja organizacija ili grupa cijeni, ocjenjuje i upravlja sa načinom postupanja, obimom i načinom policijskog rada.Ovim putem želim da zahvalim svim policijskim službenicima koji su u nedjelju angažovani na pomenutu manifestaciju u očuvanju javnog reda i mira, i da ne dozvole bilo kakve provokacije od bilo kojih grupacija brinući o vlastitom životu, sopstvenom snagom voljom", zaključuje se u saopštenju predsjednika Sindkata Uprave policije Mladena Šuškavčevića.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније