Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 11. 2014. 09:28 >> 09:28
8

STEVO VUČINIĆ

Vrlo brzo počinje gradnja crkve

Nakon što je Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora Prijestonice Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi izdao dozvolu za gradnju vjerskog objekta na Cetinju, Stevo Vučinić iz CPC, za Antenu M, kaže da bi gradnja trebalo da počne vrlo brzo.

"Uspjeli smo konačno da dobijemo tu dozvolu i računamo da ćemo u roku od godinu, kako i piše na dozvoli, uspjeti da izgradimo taj objekat. Već imamo gotov projekat, za crkvu uobičajenih dimenzija" kaže Vučinić.

Vučinić napominje da neće odustati od toga da placeve za vjerske objekte dobiju i u drugim opštinama - u Kotoru, Tivtu, Budvi, Baru, Nikšiću. U Podgorici su, kaže, dobili neodgovarajuću površinu.

"To je za nas neprihvatljivo i tražićemo da se zamijeni ta površina. Mislimo da su tu "kumovali" ljudi koji su neprijateljski raspoloženi prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi koji se trude na sve načine da naš, ionako bijedan položaj, pogoršaju. Mi ćemo zahtjeve prema svim opštinama da obnovimo i zahtijevaćemo da se dozvoli da, u opštinama u kojima nemamo objekte, da ih izgradimo. To su objekti koji su nužni zbog veličine gradova i potreba vjerujućih", poručuje Vučinić.

Akcentuje, pak, da to ne znači da odustaju od toga da objekte, koje posjeduje država, koji su, kako kaže, nepravedno prepisani na Srpsku pravoslavnu crkvu, vrate u državne okvire.

Podsjetimo, Crnogorskoj pravoslavnoj Crkvi juče je Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Prijestonice dao građevinsku dozvolu za izgradnju Crkve Svetog Ivana Prepodobnog Crnojevića, u Lovćenskoj ulici na Cetinju.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније