Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 03. 2013. 12:20 >> 12:20

BUDVA

Zajedno protiv oružja za masovno uništenje

Napredna istraživačka radionica o mogućnostima poboljšanja granične bezbjednosti u cilju sprječavanja širenja materija i oružja za masovno uništenje na Zapadnom Balkanu, otvorena je danas u Budvi.

Pomoćnik ministra za politiku odbrane Ivan Mašulović je na otvaranju radionice kazao da je Crna Gora u potpunosti svjesna posljedica koje može da uzrokuje širenje oružja za masovno uništenje, u pogledu granične bezbjednosti.

Tom izazovu se, kako kaže, može odgovoriti samo zajedničkim naporima i kvalitetnom saradnjom na regionalnom i međunarodnom nivou.

„Crna Gora će aktivnim učešćem u globalnim aktivnostima doprinijeti očuvanju mira i stabilnosti u svijetu“, istakao je Mušulović, koji je izrazio uvjerenje da će radionica pružiti doprinos ostvarenju tog cilja.

Učesnici Radionice će, tokom dvodnevnog rada, identifikovati izazove i ponuditi rješenja koja se tiču planiranja, vježbi, obuka, a koja su ključna za uspjeh u budućem razvoju kapaciteta NATO-a i partnerskih država, u borbi protiv širenja materija i oružja za masovno uništenje.

Radionicu, koja je okupila preko 50 stručnjaka iz 19 država, organizuje Ministarstvo odbrane, pod pokroviteljstvom NATO programa „Nauka za mir”, a u saradnji sa partnerima iz Albanije i SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније