Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 03. 2013. 16:16 >> 16:31
1

KLINIČKI CENTAR

Gradi se Zavod za transfuziju krvi

Ministar zdravlja Miodrag Radunović i direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković, postavili su danas kamen temeljac nove zgrade Zavoda za transfuziju krvi. Nova zgrada nalaziće se u krugu Kliničkog centra Crne Gore, iza stare Medicinske škole.

Vrijednost novog objekta, površine skoro tri hiljade metara kvadratnih, iznosi dva i po miliona eura, a rok izgradnje je godinu dana. Izvođač radova je IGP Fidija iz Podgorice, a projekat, pod nazivom „Implementacija evropskog sistema transfuzije krvi u Crnoj Gori”, se realizuje kroz kofinansiranje Evropske delegacije i Ministarstva zdravlja.

„Ministarstvo zdravlja je prepoznalo suštinu i važnost problematike transfuzije krvi, pa je s tim u vezi odlučeno da se obezbjeđenju sigurne krvi, dodijeli pečat „nacionalni interes“ koji i zaslužuje. Svjetska zdravstvena organizacija i Savjet Evrope, kroz zakonske regulative, sve više insistiraju na unaprjeđenju kvaliteta u transfuzijskoj djelatnosti, s ciljem da se postigne povjerenje pacijenata, ali i cjelokupne javnosti u sigurnost transfuzijskog liječenja“, kazao je ministar Radunović, prilikom postavljanja kamena temeljca.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније