Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 11. 2014. 15:41 >> 20:19

STJEPČEVIĆ PORUČIO

Multietnički sklad najveća dragocjenost

Multietnički i multikonfesionalni sklad Kotorana jedna je od najvećih dragocjenosti koje baštine u svojoj bogatoj istorijskoj riznici, ocijenio je predsjednik opštine Kotor Aleksandar Stjepčević. Obraćajući se prisutnima na svečanoj sjednici Skupštine opštine povodom 21. novembra - Dana opštine Kotor, on je rekao i da je to istovremeno i suštinska vrijednost ovog grada i izuzetan potencijal njegove budućnosti u okvirima evropske Crne Gore.

„Bogato civilizacijsko nasljeđe i jedinstvena ljepota prirodnog okruženja obavezuju nas da valorizujemo vrijednosti kojim raspolažemo i čuvajući kulturnoistorijski identitet Kotora gradimo kvalitetniji život za nove generacije", kazao je Stjepčević u svom prvom obraćanju učesnicima svečane skupštinske sjednice.

On je iskazao zadovoljstvo konkretnim rezultatima vlasti u prethodnom periodu. „Lično me raduje što odgovornu dužnost predsjednika opštine preuzimam u uslovima finansijske stabilnosti opštinskog budžeta sa riješenim ključnim infrastrukturnim pitanjima, te sa izgledima da neki od važnih započetih projekata, kao što su žičara do tvrđave Sv. Ivan i dovršetak gradnje sportske dvorane, budu realizovani u narednom periodu. Pomenutim poslovima , kao i nastojanjem da unaprijedimo turističku privredu i valorizujemo bogato kulturno nasljeđe našeg drevnog grada, očekujem naravo i vašu podršku. Tradicija Kotora obavezuje da nastavimo u pravcu vraćanja našem gradu pozicije koju on nesumnjivo zaslužuje ne samo svojom bogatom istorijom već i trenutnom pozicijom grada pod patronatom Uneskoa, značajnog kulturnog i turističkog centra", kazao je Stjepčević.

Sa posebnim uvažavanjem pozdravio je odluku žirija da se nagrada „21. novembar" posthumno dodijeli prof. Mariji Radulović za izuzetan doprinos u naučnom i društvenom radu.

Zahvaljujući na najvećem opštinskom priznanju, njen sin Andro Radulović, je kazao da će u skladu sa činjenicom da mu je majka za života bila veliki filantrop, nagradu uplatiti u humanitarne svrhe porodici Đurović za liječenje djeteta što je propraćeno dugotrajnim aplauzom.

Svečanoj sjednici SO Kotor priustvovali su predstavnici diplomatskog kora, opština iz Crne Gore i republika bivše Jugoslavije, učesnici javnog, privrednog i kulturnog života grada i države, prenio je Radio Kotor.

 

Nevenka Macan, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније