Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 11. 2014. 17:08 >> 20:53
2

SENAT UCG

"Radović opravdano smijenjen"

Na sjednici Senata Univerziteta Crne Gore postignuta je puna saglasnost da je dekan Ekonomskog fakulteta Milivoje Radović kršio zakon i da je odluka rektora i Upravnog odbora o njegovom razrješenju u potpunosti opravdana, saopšteno je nakon sjednice Senata.

Senat Univerziteta Crne Gore, na danas održanoj posebnoj sjednici, razmatrao je pitanje odnosa Univerziteta Crne Gore prema Ekonomskom fakultetu.

"Informacije koje su putem medija plasirane od strane dijela kolektiva te univerzitetske jedinice o ugrožavanju razvoja, kvaliteta nastave i prava studenata Ekonomskog fakulteta, ocijenjene su kao proizvoljne, neakademske i neetične", saopšteno iz UCG nakon sjednice Senata.

Sjednici su prisustvovali i predstavnici Ekonomskog fakulteta i, po pozivu, student povjerenik sa Ekonomskog fakulteta.

"U toku rasprave, postignuta je puna saglasnost da je dekan Ekonomskog fakulteta kršio zakon i da je odluka rektora i Upravnog odbora o njegovom razrješenju u potpunosti opravdana. Tokom rasprave, predstavnici Studentskog parlamenta konstatovali su da su mnoge informacije o ovom pitanju saznali tek na današnjoj sjednici", navodi se u saopštenju.

Predstavnik Asocijacije saradnika i studenata postdiplomskih i doktorskih studija informisao je Senat da je saopštenje za javnost tog udruženja upućeno medijima prije nego što ga je Asocijacija dobila na razmatranje, i da ne stoje iza medijskih navoda o ovom pitanju.

"Nakon petočasovne, sadržajne i konstruktivne rasprave, Senat je zaključio da nema argumenata za ocjene da je Univerzitet na bilo koji način ugrozio razvoj Ekonomskog fakulteta, kvaliteta nastave, niti bilo čija prava. Naprotiv, postoji kontinuirana aktivnost podizanja akademskih i profesionalnih standarda na svim poljima djelovanja. Takođe, Senat afirmiše dijalog u okviru organa i institucija Univerziteta Crne Gore i fakulteta, u cilju unapređenja kvaliteta i razvoja Univerziteta, kao moderne, integrisane institucije", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније