Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 11. 2014. 18:20 >> 18:33

BAR

Nekoliko hiljada posjetilaca na Maslinijadi

Nekoliko hiljada posjetilaca iz cijele Crne Gore danas se okupilo u Baru na ovogodišnjoj Maslinijadi. Uz prezentaciju i degustaciju ulja, maslina, autohtonih proizvoda i tradicionalnih jela toga kraja, dodijeljene su i nagrade za najbolje održavane maslinjake i mlade zasade, kao i za najbolje aranžirane izložbene štandove.

 

Za dobro raspoloženje prisutnih su zaduženi “Bjelopoljski tamburaši”, Etno-grupa “Zora”, Šukrija Žuti Serhalić, Klapa KUD “Jedinstvo”, folklori KUD “Jedinstvo” i KUD “Rumija”, harmonikaš Safet Drljan, orkestar Omera Hodžića, muzički bendovi “Akademia” i “Grim”, te pjesnik i glumac Rajko Joličić.

Maslinijada, 13. po redu, se nastavlja i sjutra, kada će biti aranžirani izložbeni štandovi ulja, maslina, autohtonih proizvoda i tradicionalnih jela i organizovan prigodni program u starobarskoj učlici.

“Maslinijadu” organizuju NVO Maslinijada i Društvo maslinara, pokrovitelj je Opština Bar, uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i Vlade Crne Gore, Investiciono razvojnog fonda, Luke Bar i Crnogorske komercijalne banke. Pomoć u organizaciji pružaju i Turistička organizacija Bar, Kulturni centar Bar i Radio Bar kao medijski sponzor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније