Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 03. 2013. 15:19 >> 15:19
6

PORUKA PREMIJERA

VIDEO: Đukanović - Starješine da motivišu pripravnike

Premijer Milo Đukanović poručio je starješinama državnih organa da se moraju posvetiti pripravnicima i da svoja znanja i umjeća podjele sa mladima. Takođe, u državnoj administraciji više neće biti nezamjenjivih, kazao je Đukanović.

,,Moramo lomiti stereotipe i praksu u kojoj ljudi sa dugim stažom, bez škole i radnih navika, neljubazno dočekuju mlade i sposobne ljude i nanose štetu tim ljudima i svojoj državi i ometaju tempo njenog demokratskog i ekonomskog razvoja. Odgovornost za to snose starješine državnih organa. Nema i neće više biti nezamjenjivih, ako želimo naprijed i ako želimo da nam svima bude bolje”, kazao je Đukanović prilikom susreta sa pripravnicima, koji su u okviru Vladinog programa “Stručno osposobljavanje” zaposleni u državnoj upravi.

Đukanović je kazao da u javnosti postoje stereotipi i zablude da je potrebno samo naći mogućnost da se uđe u sistem državne uprave koji automatski garantuje povlastice i privilegije, socijalnu komociju i profesionalnu lagodnost.

,,Istina je da se državna uprava smatra prestižnim segmentom javne službe, ti poslovi garantuju određene beneficije i sigurnost, ali ozbiljne države ne dozvoljavaju sve to, ako se do kraja neće zaslužiti profesionalnim odnosom i znanjem”, kazao je premijer i naglasio da to moraju znati svi oni koji žele da postanu dio državne uprave.

Pripravnicima je poručio i da država računa na sve one koji su posvećeni poslu, koji žele stalno da se usavršavaju i koji su lojalni svojoj državi.

 

 

 

Izjava Đukanović

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније