Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 11. 2014. 16:35   >>  16:45 2

REAGOVANJE LAKUŠIĆA

Promjena imena ulica - antisrpska histerija

Inicijativa o promjeni imena nekih ulica u Podgorici, koju je pokrenula Liberalna partija, predstavlja samo nastavak antisrpske histerije u Crnoj Gori , saoptio je Zoran Lakušić, Odbornik u Skupštini Glavnog grada Političke grupacije Milan Knežević. Iz te grupacije su pozvali predstavnike Evropske unije u Crnoj Gori, kao i drugih međunarodnih organizacija da daju doprinos u pravcu zaustavljanja diskriminacije srpskog naroda u Crnoj Gori i blaćenja istoriskih vrijednosti.

On je kazao da to čine oni ljudi kojima ništa nije sveto i koji ne žele da istorijskim činjenicama pogledaju u oči.

“Kako im nije jasno da je Karađorđe istorijska ličnost kojoj je narod Crne Gore oduvijek pridavao veliki značaj, slaveći ga kao istinskog borca za slobodu od turskog i drugih zavojevača. Kao im nije jasno da su car Lazar i ostali kosovski junaci neraskidivo vezani za istorijsko biće Crne Gore, koja je oduvijek Kosovo, taj sveti srpski prostor, doživljavala  kao nešto najbliže. Zar im nije jasno da su Nemanjići na prostoru  Srbije, Crne Gore i Kosova podigli toliko crkava i manastira koji predstavljaju neprocjenjivu duhovnu vrijednost i kojima se čitav svijetdivi. Pitam ih ko to u Crnoj Gori može da se mjeri sa veličinom jednog vožda Karađorđa i cara Lazara”, kaže Lakušić u saopštenju za medije.

On dodaje da te istorijske ličnosti iz Crne Gore žele da „protjeraju“ oni koji bi najviše voljeli da nema ni Srbije ni Crne Gore.

“To su one snage koje, uzimajući prljavi novac, nastoje da Podgoricu i Crnu Goru prepuste onima koji su se dokazali kao naši vjekovni neprijatelji. Zato njima smetaju ulice, spomenici, vjerski objekti i ostale svetinje koji neumoljivo podsjećaju i ukazuju da su Srbi vjekovima  bili dominantno stanovništvo na ovim prostorima. “

“Zato pozivamo predstavnike Evropske unije u Crnoj Gori, kao i drugih međunarodnih organizacija da  daju doprinos  u pravcu zaustavljanja diskriminacije srpskog naroda u Crnoj Gori i blaćenja istoriskih vrijednosti, tim prije jer se radi o klasičnom aparthejdu. Takođe, vjerujemo da će većina odbornika u podgoričkom parlamentu prepoznati namjeru Liberalne partije i da će s gnušenjem odbaciti njihovu inicijativu o promjeni naziva pojedinih ulica u glavnom gradu.”

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније