Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 11. 2014. 11:50   >>  11:47 8

REAGOVAO CDU

Mijenjanje imena ulica-primitivna ideja

Inicijativa o promjeni imena nekih ulica u Podgorici, koju je pokrenula Liberalna partija, obični je primitivizam i ugrožava ideju liberalizma u Crnoj Gori, ocijenjeno je iz Crnogorske demokratske unije (CDU).

 

Odbornik LP u podgoričkom parlamentu, Jovan Rabrenović, rekao je da se incijativa za promjenu imena ulica prvenstveno odnosi na ulice koje nose imena Karađorđa, Cara Lazara, Miloša Obilića, Kosovskih junaka.

Iz CDU su poručili  da nijesu saglasni sa takvim predlogom.

„Tražiti izmjenu naziva ulica samo zbog toga što je neko Srbin, ili ga takvim LP doživljava, je obični primitivizam. To nema veze sa liberalnom idejom. To je ugrožavanje liberalizma u Crnoj Gori. Zbog takvih skalamerija i gluposti, koje zaudaraju na nacionalizam, LP je tamo gdje jeste“, naveli su iz te partije.

U CDU smatraju da se kultura i nacionalni identitet se brane otvorenošću i komunikacijom sa drugima.

„To je i održalo Crnu Goru, i u starim vremenima, i u modernom dobu. To je zalog naše budućnosti. Shvatanje LP tih pitanja, iskazano kroz vaš neprimjereni predlog, nikad nije bilo dio liberalne politike u Crnoj Gori! Drugo je pitanje što vi očigledno ne razlikujete, recimo, Nikolu Pašića, od Miloša Obilića. Ali, nemamo sad vremena za te lekcije“, rekli su oni.  

Iz CDU, kako su naveli, savjetuju LP da uživaju u mandatima koji su im ostali u parlamentu.

„Istina, sadašnje rukovodstvo LP nije ni to zaradilo, ali to im jedino preostaje. Tome što je ostalo od vašeg članstva – vrata u stranku crnogorskih demokrata jesu i biće otvorena. Nisu članovi LP krivi za vašu nekompetentnost i neznanje. Kao liberalne demokrate, vazda ćemo pružiti ruku podrške i razumijevanja našim prijateljima, sadašnjim članovima LP. Oni su dobrodošli u CDU“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније