Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 11. 2014. 17:15 >> 17:12
5

REAGOVANJE GLAVNOG GRADA

Stijepović sam bira saradnike

U svakoj demokratskoj državi gradonačelnici i predsjednici opština imaju puno pravo da biraju svoje saradnike i formiraju tim sa kojim planiraju da profesinalno i odgovorno rade, a to pravo ima i gradonačelnik Slavoljub Stijepović, navodi se u reagovanju Glavnog grada. Iz Stijepovićevog kabineta poručuju da će kadrove birati isključivo na bazi profesionalnog i odgovornog odnosa i učinaka na radnom mjestu.

Podsjećamo da je šefica Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada Sanja Popović optužila Stijepovića da je flagrantno kršeći zakon donio rješenje kojim je sa mjesta šefa Biroa za odnose s javnošću Glavnog grada raspoređuje na čak 11 razreda niže rangirano službeničko mjesto u okviru gradske uprave. Ona tvrdi da je Stijepović smijenio sa mjesta šefa PG Biroa jer ne želim da koristi   jotovanu varijantu pravopisa sa novouvedenim slovima.

Gradonačelnik Podgorice, kako se navodi, saglasno zakonskim odredbama vršiće izbor saradnika za koje smatra da će svoj posao raditi najbolje i najuspješnije u interesu grada i svih građana Podgorice.

"Izbor novih kadrova nedvosmisleno potvrđuje odlučnost i opredijeljenost gradske uprave da pokaže veći stepen senzibilnosti i odgovornosti prema poslovnim obavezama i odnosu u ispunjavanju svakodnevnih radnih zadataka svih zaposlenih u upravi Glavnog grada. Niko nije rođen sa radnim mjestom ili funkcijom, ona nikome ne pripada personalno, već isključivo na bazi profesionalnog i odgovornog odnosa i učinaka na radnom mjestu", navodi se u reagovanju Glavnog grada.

Navode i da su svi zaposleni i službenici Glavnog grada po zakonu su dužni da poštuju odluke gradonačelnika, kao izvršnog organa Glavnog grada, a za svoje samovoljno ponašanje, kako se dodaje, shodno zakonu, snose odgovornost.

Pored toga iz Glavnog grada poručuju da zaposkeni se moraju striktno pridržavati zakonskih odredbi, ili u suprotnom snositi odgovornost.

"U pokušaju senzacionalističkog pristupa uobičajenoj i zakonskoj proceduri promjene radnog mjesta zapravo se vidi priznanje da je u pitanju klasično odbijanje izvršenja radnih zadataka od strane službenice Glavnog grada, zatim diskriminisanje i ograničavanje Ustavom zagarantovanih prava onoga ko je potpisnik saopštenja, tj. gradonačelnika Podgorice. Učinke i ostvarene rezultate shodno zakonskim propisima u sistemu lokalne samouprave vrednuje gradonačelnik, pa to važi i za rukovodeće mjesto u Birou za odnose sa javnošću Glavnog grada", navodi se u reagovanju.

Očekuju da će službenica Glavnog grada Sanja Popović ububuće uspješno odgovoriti svim radnim obavezama.

"Stoga očekujemo da će službenica Glavnog grada, umjesto neadekvatnih i neodgovornih javnih istupa, na novom radnom mjestu ububuće uspješno odgovoriti svim radnim obavezama kako bi pokazala da pripada zajedničkom timu koji predano i odgovorno radi na razvoju Glavnog grada i povećanju kvaliteta života građana Podgorice", zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније