Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 11. 2014. 10:40 >> 10:37
63

ODNOS PREMA CPC

Mihailo: Državi jedva dvojka

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo ocijenio je da je odnos države prema toj crkvi nepromijenjen, te da nadležni vode računa o svim vjerskim zajednicama, osim o crnogorskoj.

"Oni prate i znaju suštinu CPC-a. Mislim da se pojedini samo na taj način uz CPC zadržavaju na vlasti. Kakva je situacija sada, moja ocjena je trenutno manje od dvojke. Neka bude ocjena 2", ocijenio je Mitropolit Mihailo.

Ipak, Mitropolit Mihailo smatra da će se situacija i status Crnogorske pravoslavne crkve uskoro mijenjati.

"Svakog momenta, nije više riječ o godinama, očekujemo promjenu, jer do nje mora doći", istakao je Mihailo.

Prema njegovim riječima, neki političari, kao na primjer predsjednik Filip Vujanović, uporno govore "kako je situacija među vjerskim zajednicama dobra iako nije tako".

"Sve to ide u korist SPC a na štetu CPC. Vjerujem da će doći do dijaloga, to se jednostavno mora desiti. Mislim da će epilog svega biti u korist države Crne Gore i CPC’’, zaključio je Mitropolit CPC Mihailo.

Пратите нас на

Коментари63

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније