Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 11. 2014. 14:50 >> 15:31

STANKOVIĆ SAOPŠTIO

Smrt bebe nastala gušenjem zbog infekcije

Utvrđeno je da je smrt bebe nastala usljed ugušenja zbog krvarenja na plućima koje je uzrokovano infekcijom. Radi se o jednoj bakteriji koja je izolovana brisom, saopštio je danas vrhovni državni tužilac Ivica Stanković. On je ranije danas kazao da Tužilaštvo ne krije i nema namjeru da krije rezultate analiza uzoraka iz Opšte bolnice u Bijelom Polju koje je uradio Institut za javno zdravlje, već da je posrijedi samo razjašnjavanje nekih stručnih pitanja.

On je rekao da je jutros stigao obukcioni nalaz bebe preminule u Kliničkom centru koja je u tu ustanovu prebačena zbog infekcije koju je dobila u bjelopoljskoj bolnici. 

Stanković je potvrdio i da su nalazi Instituta za javno zdravlje pokazali prisustvo bakterija u bolnici u Bijelom Polju, prenosi Antena M.

“Bris je uzet sa 29 mjesta u bolnici u Bijelom Polju i pronađeno je prisustvo određenih bakterija ali je potrebno da se o nekim stručnim pitanjima izjasni neko stručno lice tako da o tome ne mogu više ništa reći”, pojasnio je on.

Vrhovni državni tužilac stoga poručuje da će Tužilaštvo utvrđivati uzročno-posljedičnu vezu i neće ni u jednom momentu posustati u svom radu.

Ranije danas Stanković je rekao da nije lako i jednostavno samo objaviti rezultate analiza, već je, u ovako osjetljivom slučaju, neophodno da stručno lice pogleda i pažljivo analizira te rezultate prije nego što oni budu objavljeni.

Stanković je Anteni M kazao da se događajima u Bijelom Polju bavi Više državno tužilaštvo u tom gradu, dok se dijelom iz Kliničkog centra bavi podgoričko više tužilaštvo.

U saopštenju tužilaštva navedeno je da je Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, Institut za javno zdravlje dostavio rezultate mikrobioloških analiza briseva, rezultate uzoraka vazduha i Izvještaj o ispitivanju uzorka vode za piće uzetih 15.novembra iz Opšte bolnice u Bijelom Polju, sa odjeljenja ginekologija/akušerstvo i neonatologije-pedijatrije.

Razjašnjenja određenih stručnih pitanja, Tužilaštvo će zatražiti od lica odgovarajuće struke, o čemu će javnost biti obaviještena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније