Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 11. 2014. 19:49 >> 20:42

VLADA ZATRAŽILA

Ubrzati izradu Statuta Univerziteta

Razmatrajući aktuelnu situaciju na Univerzitetu Crne Gore, Vlada je danas zadužila Ministarstvo prosvjete i Sekretarijat za zakonodavstvo da, u saradnji sa predstavnicima Univerziteta, ubrzaju izradu Statuta Univerziteta koji treba uskladiti sa novim Zakonom o visokom školstvu.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom nakon sjednice, Vlada je, takođe, zadužila radnu grupu sastavljenu od predstavnika Ministarstava prosvjete i finansija, kao i predstavnika Univerziteta, da u najkraćem roku sagleda pitanje finansiranja Univerziteta.

Radna grupa bi, potom, pred vladu trebalo da izađe sa sveobuhvatnom informacijom o trenutnom stanju i predlogom rješenja za održiv model finansiranja.

Poštujući princip jednakosti svih građana i potrebu da se očuva i ojača položaj ranjivih društevenih grupa, Vlada je utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača. Izmjenama je određeno da se podaci na robi za određene proizvode ističu na Brajevom pismu, a vrsta ovih proizvoda, kao i način isticanja na Brajevom pismu propisaće se podzakonskim aktom Ministarstva ekonomije.

Vlada je, kako je saopšteno, u cilju stvaranja uslova za veću bezbjednost građana odgodila odlučivanje o Predlogu zakona o oružju. Tokom diskusije je iskazana potreba dodatnog šireg sagledavanja čitave oblasti koju tretira Predlog zakona o oružju.

Vlada je utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akreditaciji, kojim se nastavlja usaglašavanje sa evropskom regulativom iz ove oblasti, omogućava viši nivo saradnje sa akreditacionim tijelima drugih država i kompletira set obaveza koje slijede iz punopravnog članstva u Evropskoj kooperaciji za akreditaciju.

U sklopu redovnog monitoringa pregovaračkog procesa sa EU, Vlada je usvojila kvartalne izvještaje o realizaciji obaveza iz akcionih planova za 23. i 24. poglavlje za period jul – septembar 2014.

„Vlada je prihvatila Studiju o saradnji sa naučnicima iz dijaspore u kojoj je analizirano postojeće stanje u ovoj oblasti, mjere za povratak istraživača iz dijaspore u Crnu Goru, kao i organizovanje Konferencije sa okupljanjem istraživača iz dijaspore u 2015. godini“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније