Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 11. 2014. 11:18 >> 11:51
2

ČESTITKA LAZOVIĆA

Radio, TV i Portal promovišu evropske vrijednosti

Radio Televizija Crne Gore promoviše evropske vrijednosti i temeljna ljudska prava i doprinosi stvaranja modernog crnogorskog društva, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, Vujica Lazović.On je naglasio da je RTCG podstakla inovativnost osnivanjem Portala i doprinijela razvoju informacionog društva u Crnoj Gori.

 

On je čestitao 70 godina od osnivanja Radija Crne Gore i 50 godina od početka rada TVCG, navodeći da o kvalitetu rada naše produkcije tokom decenija postojanja i najviše govore konstantan rast gledanosti i povjerenja, “kao i inovatinovst i kvalitet proizvoda i usluga koje pružate građanima”.

“Radio Televizija Crne Gore predstavlja javni servis osnovan da bi služio društvu, stvarao javno dobro i bio garant razvoja demokratskog društva. Svojim kvalitetnim, vjerodostojnim i raznolikim programom I uslugama. RTCG promoviše evropske i temeljna ljudska prava, nacionalne i kulturne vrijednosti, doprinosi stvaranju modernog crnogorskog društva I svakom pojedincu pronađe svoje mjesto u okruženju”, naveo je Lazović u čestitki upućenoj generalnom direktoru RTCG, Radu Vojvodiću.

Lazović je dodao i da je RTCG podstakla inovativnost osnivanjem Portala i doprinijela razvoju informacionog društva u Crnoj Gori.

“Prepoznali ste vrijednosti novih društvenih i tehnoloških pogleda, kreacija i rješenja, upućujući građane u nove načine upotrebe medija”, rekao je on.

Medenica: RTCG uvijek uz sudstvo

Predsjednik Vrhovnog suda, Vesna Medenica poručila je da je višedecenijsko trajanje na medijskoj sceni naše države u turbulentnim istorijskim društvenim i političkim događajima koji su obilježili epohu za nama, učinio Javni servis Crne Gore pionirom objektivnog i profesionalnog izvještavanja čineći generacije naših građana neraskidivo vezanim za vašu medijsku riječ.

“Radio televizija Crne Gore, u eri pluralizma i konkurencije medija gdje opstaju samo najbolji, uvijek je bila uz nacionalno sudstvo, spremna da reforme, dostignuća, ali i nedostatke u radu sudova odgovorno i nepristrasno prikaže i informiše njene gledaoce, a istovremeno postojeće i potencijalne korisnike sudskih usluga”, navela je Medenica u čestitki upućenoj Vojvodiću.

 Ona je dodala da je uvjerena da će u narednom periodu Televizija i Radio Crne Gore, pouzdanim i profesionalnim javnim radom, doprinijeti nezavisnom, etičkom i objektivnom izvještavanju građana o svim aktuelnim i predstojećim događajima od važnosti za sudski sistem, vladavinu prava i ostale oblasti društveno-političkog i ekonomskog razvoja naše države. 

“Ubijeđena da ćemo u procesu evroatlantskih integracija zajedno biti svjedoci novih pobjeda nacionalnog sudstva i Crne Gore, uspješne međusobne saradnje i trajanja nacionalnog Javnog servisa. Kao predsjednik Vrhovnog suda i vaš gledalac još jednom Vam čestitam jubileje vrijedne dubokog poštovanja”, rekla je Medenica.

LP: Medijski brend Crne Gore

Predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović poručio je u čestitki  da su Radio i Televizija Crne Gore bili su nosilac duha novih vremena, kao prvi medij na prostoru biže države.

„Generalnom direktoru RTCG Radu Vojvodiću, direktorki TVCG Radojki Rutović, direktoru RCG Radojici Bulatoviću i Predsjedniku Senata Ivanu Mitroviću, kao i sadašnjim i bivšim zaposlenima, čestitam  jubilej od značaja za cjelokupnu javnost Crne Gore. Kao prvi mediji na prostoru naše države, Radio i Televizija Crne Gore bili su nosioci duha novih vremena, indikatori promjena i modernizacije društva“, kazao je Popović.

Decenije postojanja koje se obilježavaju ovih dana, dodao je on, dokaz su odanosti i kvaliteta u radu onih koji su osnovali ove medije, ali i svih do danas zapošljenih u njima.

„Nikada nije bilo lako rukovoditi ovim servisima informisanja svih građana, a u pojedinim trenucima i očuvati integritet i profesionalnost po svaku cijenu, koja jeste obaveza prema građanima i građankama Crne Gore“, navodi se u čestitki Popovića.

Prema njegovim riječima, buran istorijski razvoj, crnogorskog nacionalnog medijskog servisa, koji je do danas prerastao i u medijski brend Crne Gore, učinio je da ova kuća danas odlučno korača ka kvalitetnom i održivom upravljanju i strateškom pozicioniranju na slobodnom tržištu medijske konkurentnosti.

„Odgovornost i obaveza Javnog servisa, u smislu promocije modernih vrijednosti, demokratije, dijaloga i građanskih prava i hrabrosti je ogromna. Baš zato, svi moramo pokušati da još snažnije podržimo rad RTCG-a, stalno pospješujući istinski profesionalni, novinarski duh po kojem nacionalni servis uvijek mora biti prepoznatljiv“, naveo je Popović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније