Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 11. 2014. 20:01 >> 19:58
1

NOVI PROTEST

Radnici iz Rožaja ne odustaju od zahtjeva

Drugi petak za redom, u Rožajama je održan protest građana i radnika u organizaciji NVO "Manjinski akcionari Gornji Ibar", a prema procjenama organizatora, današnji protest bio je dosta masoviniji od prethodnog.

Predsjednik NVO "Manjinskih akcionara Gornji Ibar", Sadik Klimenta je kazao da su odmah nakon prvog protesta proslijedili njihove zahtjeve Vladi Crne Gore, Skupštini, Vrhovnom Državnom tužilaštvu, svim poslaničkim klubovima u Skupštini Crne Gore, ali da im se još nije niko obratio.

"Današnji protest je još jedna opomena Vladi i Skupštini Crne Gore, da krenu sa ispunjavanju naših zahtjeva i da od njih nećemo odustati.Danas smo im pokazali, da nas nijesu sa svojim policijskim kamerama prepali i da će nas iz petka u petak biti sve više i više, pa neka se dva vladara CG Milo Đukanović i Ranko Krivokapić, dobro zapitaju dali će im se isplatiti da prkose gradjanima na sjeveru CG", poručio je Klimenta, saopšteno je iz NVO na čijem je čelu.

Kazao je da je žalosno to što ih još više ignorišu poslanici iz Skupštine Crne Gore koji dolaze iz sjevernog regiona.

"Posebno ovom prilikom ponovo pozivamo Ministra Predraga Boškovića da odmah slijedi primjer svog bivšeg kolege Radunovića i podnese ostavku,jer je ugrozio živote stotine beba i na hiljade građana sa sjevera, ostavljajući ih bez hrane sada kad je najteže u sred zime. Zato vas pozivam da ne odustajemo i da im pokažemo da ih se ne plašimo i da neće moći ugrožavati naše živote i stavljati ih u drugi plan", rekao je Klimenta.

Šemso Dedejić koji je govorio ispred penzionera i građana Rožaja je kazao da će građani na sjeveru uvijek biti spremni za borbu za bolje sjutra.

Predstavnik oštećenih porodica koji su izgubili pravo na socijalnu pomoć, Daut Ledinić, pozvao je sve Rožajce kojima je ukinuto materijalno obezbjedjenje da se svi pridruže protestima, da nemaju čega da se plaše i da svi moraju biti jedan uz drugog, te da ako treba, svi idu pred zgradu Vlade.

Okupljeni su danas poručili da neće odustati od svojih zahtjeva i najavili novi protest za 5. decembar.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније