Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 11. 2014. 09:10   >>  09:08 2

TUŽBA DAILY PRESS-A

Odgođeno ročište protiv TV Pink M

Pripremno ročište po tužbi kompanije Daily Press protiv Televizije Pink M odgođeno je za 11. februar naredne godine zbog obimnosti dokaznog materijala koji su juče dostavili pravni zastupnici ove dvije medijske kuće.

Daily Press, u čijem je vlasništvu dnevni list Vijesti, tužio je Televiziju Pink M i Dnevni list Pobjeda za nelojalnu konkurenciju i nanošenje poslovne šetete koju je, prema tužbi, dnevnik Vijesti pretrpio zbog članaka koje je od septembra prošle do 25. aprila ove godine objavljivala Pobjeda, a TV Pink M prenosio.

U tužbi koja je dostavljena Privrednom sudu traži se naknada materijalne štete od 660.000 eura, koju treba solidarno da isplate prvotuženi Pink M i Pobjeda. Sud je u međuvremenu prekinuo postupak protiv Pobjede zbog ulaska lista u stečaj.

Pravni zastupnik TV Pink M Borivoj Pajović tražio je da Privredni sud od agencije Univerzal medija pribavi mišljenje da li je u toku tuženog perioda došlo do „prelaska klijenata“ iz dnevnika Vijesti na TV Pink M, da li su se smanjili prihodi štampanih medija. Ukoliko jesu, koji su razlozi za to i da li je to u uzročnoj vezi sa spornim sadržajem koji je TV Pink M prenosila. Advokat Daily Pressa Nemanja Ilić usprotivio se tom zahtjevu odbrane.

Pajović je naveo da su se sa padom tiraža u vrijeme ekonomske krize suočili svi mediji što je, kako je naveo uzrokovalo i radikalan pad prihoda.

"Tužilac nije ni pokušao da dokaže uzročno posljedičnu vezu između priloga na TV Pink M i članaka u Pobjedi sa padom prihoda Vijesti, već je samo paušalno rečeno vi ste krivi. Ja bih takvu tužbu odbacio kao neosnovanu", kazao je Pajović.

On je takođe naveo da Daily Press treba da se izjasni koji se dio tužbenog zahtjeva odnosi na Pobjedu jer je, kako je naveo, većina informacija koje je TV Pink M prenio preuzeta iz Pobjede.

"Gro odgovornosti je na onom čije su izvorne informacije", rekao je Pajović.

Advokat Daily Pressa Nemanja Ilić rekao je da je na prethodnom ročištu dostavio dokaze u vidu istraživanja IPSOS Stratedžik marketinga o šteti koje su Vijesti pretrpile zbog priloga Pinka.

"Najlakše je kriviti ekonomsku krizu, koja traje od 2008. godine, a ne 2013. kad je počela negativna kampanja protiv Vijesti. Tužilac je imao izbalansirane prihode do 2013. godine kad dolazi do njihovog naglog pada", naveo je Ilić.

(Pobjeda)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније