Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 03. 2013. 14:45 >> 14:45

HRIŠĆANSKI PRAZNIK

Zvaničnici čestitali Uskrs katoličkim vjernicima

Državni zvaničnici i političari čestitaju katoličkim vjernicima najveći praznik Uskrs.

 

Predsjednik Filip Vujanović čestitao je danas Uskrs nadbiskupu barskom i primasu srpskom Zefu Gašiju, biskupu kotorskom Iliji Janjiću, svještenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti.

,,Neka nas napori i iskušenja na putu vrline i etičnosti osnaže u opredjeljenju da je simbolika obnavljanja života, koju ima ovaj praznik, oličena u trajnoj čovjekovoj potrebi da svojim pregnućima doprinosi opštem napretku", navodi se u čestitci Vujanovića.

Vujanović je poželio da ovih dana svi domovi budu puni radosti i ljubavi za bližnje.

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović u svojoj čestitci za Uskrs katoličkom svještenstvu I vjernicima uputio je ,,najbolje želje za napredak katoličke zajednice i za ličnu sreću”.

,,Koristim priliku da izrazim zahvalnost ljudima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori na iskazanom doprinosu učvršćivanju multietničkog sklada i stabilnosti, savremenom razvoju, kao i na sigurnom putu evropskih i evroatlantskih integracija.Želim da vam uskršnji praznici podare mir i radost i da ih u toplini porodičnog doma proslavite sa svojim porodicama, sa komšijama i prijateljima na dobro svih vas i cijelog crnogorskog društva”, poručio je Đukanović.

 Vjernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru Uskrs je čestitao i predsjednički kandidat Miodrag Lekić.

,,Provedite najveći hrišćanski praznik u krugu porodice i prijatelja slaveći život, zajedništvo i slogu. Uskrs je simbol pobjede života nad smrću i nosi poruku vjere, nade i ljubavi. Nastojmo da u duhu uskršnjih praznika razvijemo međusobne odnose i uzajamno poštovanje i svakodnevno doprinosimo multietničkom skladu“, navodi se u čestitci Lekića.

 Čestitke za Uskrs uputili su i ostali državni zvaničnici, institucije i lideri političkih partija. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније