Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 12. 2014. 17:51 >> 17:49
2

ĆEHOTINA SRUŠILA MOST

BP: Poplave prijete kućama

Kiša koja od sinoć pada donijela je brojne nedaće stanovnicima bjelopoljskih prigradskih naselja i dijelu ruralnog područja.

Najugoženija su ona u naselju Lješnica koje je dijelom poplavila istoimena rijeka. Sa sobom je odnijela frizerski salon Vesne Kljajević koji se nalazio na desnoj obali rijeke koja je svojom silinom ponijela obalu i pomenuti objekat. Rijeka ugrožava i obližnji restoran Zorana Kljajevića, te kuću Dejana Kojovića i kuće Joksimovića.

Situacija teška i u selu Čeoče, podno planine Lise, poznatom po izvorištu mineralne vode, gdje je krenulo brdo i ugrozilo kuće Milorada Rakočeviće i njegove braće.

Prema riječima glavnog komunalnog inspektora Vojislava Kljajevića, svi ukućani su na sigurnom, a građevinske mašine rade na saniranju stanja i vraćanju vode u korito.

I porodica Alekse Gutića u Bijedićima u bistričkom kraju je evakuisana, jer se pokrenulo obližnje brdo. Problem stvara i Rijeka Lipnica koja je poprilično nadošla i svojim tokom skoro da “liže” okolne kuće. Lim se izlio na nekim mjestima u Potkrajcima i Sutivanu, čiji će mještani noćas, gotovo je sigurno, ostati budni.

Na sasvim drugom kraju opštine Ćehotina je odnijela most i od glavne saobraćajnice odvojila nekoliko kuća Kljajevića u selu Bliškovo. U susjednim Vergaševićima padavine ugrožavaju glavni seoski put, a veliki odron u blokadi drži kuću Radula Jelića.

Na Kovrenu se formiralo vještačko jezero u dužini od nekoliko stotina metara koje je djelom ugrozilo kuću Cvetka Joksimovića. Pomoćni objekti Vidrana Kljajevića od podne plivaju u vodi a slična situacija prijeti njegovom susjedu Boru Jeliću. Ljuboviđa se izlila u mjestu Pental kod Pavinog Polja pa sada teče kroz kuću Puniše Smiljanića .

U Majinoj Gori ponovo je došlo do pokretanja klizišta koje se sručilo na magistralni put Slijepač most - Pljevlja, tako da se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.
Ukoliko kiša uskoro ne utihne, posljedice će po svemu sudeći biti znatno veće.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније