Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 12. 2014. 14:10   >>  14:19

OBRATILI SE IJZ

VDT traži stručno mišljenje

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju uputilo je Institutu za javno zdravlje Crne Gore izvještaj o nađenim brisevima iz Opšte bolnice u Bijelom Polju, radi razjašnjenja određenih stručnih pitanja, saopšteno je iz VDT-a

"Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju uputilo je Institutu za javno zdravlje Crne Gore izvještaj o nađenim brisevima sa Ginekološko-Akušerskog i Neonatološkog odjeljenja Opšte bolnice u Bijelom Polju, radi razjašnjenja određenih stručnih pitanja, koja su neophodna za dalje postupanje u vezi infekcije pet novorođenih beba u Opštoj bolnici u Bijelom Polju", navodi se u saopštenju VDT-a.

Podsjetimo prethodno je i Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju zatražilo od posebnih stručnjaka razrješenje određenih pitanja iz rezultata mikrobioloških analiza iz Opšte bolnice Bijelo Polje, koje je dostavio Institut za javno zdravlje.

Ranije je Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković saopštio da je utvrđeno da je smrt bebe nastala usljed ugušenja zbog krvarenja na plućima koje je uzrokovano infekcijom. Radi se o jednoj bakteriji koja je izolovana brisom.

Stanković je potvrdio i da su nalazi Instituta za javno zdravlje pokazali prisustvo bakterija u bolnici u Bijelom Polju.

“Bris je uzet sa 29 mjesta u bolnici u Bijelom Polju i pronađeno je prisustvo određenih bakterija ali je potrebno da se o nekim stručnim pitanjima izjasni neko stručno lice tako da o tome ne mogu više ništa reći”, pojasnio je on.

Vrhovni državni tužilac stoga poručuje da će Tužilaštvo utvrđivati uzročno-posljedičnu vezu i neće ni u jednom momentu posustati u svom radu.

Petoro novorođenčadi inficirano je bjelopoljskoj bolnici, jedna beba je preminula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније