Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 12. 2014. 11:41 >> 11:38

AMBASADORKA NJEMAČKE

Poštujete ljudska prava, a može i bolje

Ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Štajnaker kaže da nema jasan pregled kakva je situacija kada je riječ o poštovanju ljudskih prava u Crnoj Gori, ali zna da ima žalbi.

"Ako uporedim Crnu Goru sa drugim zemljama, u kojima sam bila, mislim da je situacija dosta pristojna, ali uvijek se može poboljšati. Ukoliko kao partner treba tome da doprinesemo vrlo rado ćemo to raditi", kazala je ambasadorka za Radio Antena M, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

Upitana koje grupe smatra najugroženijim, Štajnaker odgovara da je "situacija Roma dosta složena".

"Ali znam da se vaša Vlada i institucije time bave. Kada su posrijedi ljudi sa invaliditetom tu ima još dosta problema. To su problemi koje možete naći u svim zemljama koje su relativno siromašne", kazala je ambasadorka.

Štajnaker pak poručuje da to što smo finasijski nejaka država ne može biti opravdanje za ono što nije učinjeno kako bi poštovanje ljudskih prava bilo više nego zadovoljavajuće i ističe da bismo za realizaciju planova na tu temu mogli da dobijemo novčana sredstva. Ona je komentarisala i zahtjeve EU prema našoj zemlji.

"To je jedan dio cijele slike. Država i Vlada imaju odgovornost za cijelo društvo i moraju posvetiti pažnju ugroženim grupama. Siromaštvo može biti objašnjenje, ali ne i izvinjenje zato što Vlada mora imati programe i politiku da se situacija korak po korak poboljša. Imamo standarde EU i unija je zbog toga spremna da pomaže", kazala je Štajnaker.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније