Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 12. 2014. 18:24 >> 18:27

VRIJEDNOST PREKO 25 MILIONA

Počela izgradnja puta do vrha Bjelasice

Na sredokraći prema planini Bjelasici u Jasikovcu u bjelopoljskoj opštini danas su predsjednik Opštine Bijelo Polje, Aleksandar Žurić i direktor Direkcije za javne radove Crne Gore, Žarko Živković ozvaničili početak izgradnje puta do vrha planine i baznog naselja vrijednog preko 25 miliona eura.

Izgradnjom moderne saobraćajnice do planine obezbijedićemo dobre pretpostavke za bolju valorizaciju turističkih i poljoprivrednih potencijala opštine, saopštio je predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić.

“Paralelno sa izgradnjom puta širokog 5,5 metara odvija će se radovi na izgradnji elektro i vodovodne mreže te postavljanju  telefonskog kabla do vrha Bjelasica. Pored turističkih potencijala ovim će se omogućiti kvalitetnija valorizacija  turističkih i poljoprivrednih potencijala ovog kraja čime će se smanjiti nezaposlenost”,ocijenio je predsjednik Bijelog Polja.

On je  naglasio da su postojećim Planom posebne namjene za Bjelasicu i Komove precizirana sva mjesta na kojim će se nalaziti staze i odmarališta.

Tim planom planina se tretira integralno tako da će pomenuti kompleks biti povezan sa beranskom, mojkovačkom i kolašinskom stranom planine što podrazumijeva povezanost staza u sve četiri opštine.

“U prethodnom periodu urađen je veliki posao kada je probijen put do Jasikovca u dužini od šest km, da bi se izašlo na planinu neophodna je  izgradnja još osam km. Ugovoren je posao sa preduzećem Tošković iz Podgorice koje je na  prvih 5km puta počelo postavljanje nasipa i izgradnju potpornih zidova. Sa prvim proljećnim danima na toj dionici biće postavljen asfalt . U toku i je i izrada glavnog projekta prema Smiljači koji podrazumijeva svu neophodnu infrastrukturu. Paralelno sa izgradnjom puta biće započeta i izgradnja baznog naselja na Smiljači koji podrazumijeva nekoliko servisnih objekata. Do 2017 godine računamo da će u funkciji biti preko 3km staza koje će imati neophodnu infrastrukturu za proizvodnju vještačkog snijega, kazao je direktor Direkcije za javne radove Crne Gore Žarko Živković. 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније