Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

19. 12. 2014. 15:10   >>  15:16 2

STIJEPOVIĆ NA SVEČANOSTI

Podgorica simbol savremene CG

Podgorica je simbol savremene Crne Gore i njenog cjelokupnog razvoja, poručio je gradonačelnik glavnog grada, Slavoljub Stijepović, dodajući da će nastaviti da je razvijaju u evropskom duhu, a njegujući tradiciju. On je, na svečanosti povodom 19. decembra, Dana Glavnog grada, rekao da su otvaranje novih radnih mjesta, poboljšanje uslova u zdravstvu i školstvu i razvoj saobraćajne infrastrukture glavni su prioriteti u razvoju Podgorice.


„Ovaj datum je simbol slobodne i samosvjesne Podgorice, grada prepoznatljivog po napretku, multietničosti i pripadnosti onim civilizacijskim vrijednostima koje ponosno dijelimo sa savremenom Evropom“, rekao je Stijepović na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta, posvećenoj 70-oj godišnjici oslobođenja od fašista.

On je kazao da, imajući u vidu značaj Podgorice, 19. decembar nije samo jubilej tog grada, već i cijele Crne Gore.

„Podgorica je simbol savremene Crne Gore i njenog cjelokupnog razvoja. Odlučni smo da Podgoricu razvijamo u evropskom duhu, njegujući njenu tradiciju“, rekao je Stijepović.

Stijepović je poručio da su njemu kao gradonačelnuku, ali i njegovim saradnicima, na prvom mjestu građani svih djelova grada.

„Ovo je grad solidarnosti“, poručio je Stijepović, dodajući da će učiniti sve da Podgorica bude „zamajac cjelokupnog razvoja države“.

Prema njegovim riječima, Uprava Podgorice je posvećeno radila, poručujući da o uspjehu svjedoče brojni realizovani projekti koji su, kako je naveo, u službi građana.

„Podgorica je grad naše evropske budućnosti, a mi ćemo se u svom radu prilagođavati potrebama naših građana“, rekao je Stijepović.

Predsjednik države, Filip Vujanović je naglasio da je ovo poseban i vrijedan jubilej, sedam decenija oslobođenja Podgorice, i kako kaže dobro je da na pravi način vrednujemo antifašizam Podgorice i Crne Gore kao poseban kvalitet našeg društva.

“Čestitam sve uspjehe između prazničnih dana, uz želju za realizaciju svih projekata koji su realno postavljeni sa dobrom i kvalitetnom obezbijeđenom strukturom finansiranja”, kazao je Vujanović.

On je posebno pohvalio pristup gradonačelnika Stijepovića u doživljaju potrebe građanina na prvom mjestu i njegovu dobru komunikaciju sa ljudima koja je bila još i u Vladi.

“Ubijeđen sam da će njegova vrata biti otvorena za sve građane, i njegovu spremnost za sve ono što je rješavanje i pojedinačnih i porodičnih problema, dodajućio da u tom smislu vidi i misiju gradonačelnika sa jednim novim doprinosom u kvalitetu rada njegove administracije”, zaključio je Vujanović.

Predsjednik Skupštine Podgorice, Đorđe Suhih, poručio je da je 19. decembar simbol slobodarstva.

Prema njegovim riječima, na taj dan bi trebalo svi da se sjećaju i budu zahvalni oslobodiocima grada.

Suhih je kazao da se Podgorica danas izgrađuje i razvija u evropskom duhu, dodajući da se po mnogo čemu taj grad može porediti sa velikim evropskim gradovima.

„Podgorica i Crna Gora mogu da budu ponosne na svoju slobodarsku tradiciju“, rekao je Suhih.

On je podsjetio da je nova lokalna uprava Glavnog grada formirana nedavno, dodajući da je „osnovni cilj rješavanje svakodnevnih problema građana“.

Prema riječima Suhiha, Glavni grad je otvoren za mlade, stručne i obrazovane ljude koji svojim radom i kreativnošću mogu da doprinosu razvoju Podgorice.

Na današnjoj sjednici Skupštine uručene su nagrade najboljim studentima, kao i nagrada 19. decembar.

Predsjednica Komisije za dodjelu nagrada Podgorice najboljim studentima, Ana Jovanović, kazala je da je nagrada Glavnog grada pokazatelj da Uprava grada vodi računa o najboljima i cijeni uloženi trud.

„Ova nagrada treba da posluži njenim dobitnicima kao podsticaj za dalji rad i postizanje još boljih rezultata“, rekla je ona.

Nagradu Glavnog grada dobilo je 28 najboljih studenata sa crnogorskog državnog i privatnih univerziteta. 

Studentkinja ekonomije, Jovana Žugić, poručila je, u ime nagrađenih studenata, da je nagrada velika motivacija za studente.

Ona je rekla da crnogorskim studentima ipak nije dovoljna dobra volja, već žele konkretne šanse kako „najbolji ne bi napuštali Crnu Goru“.

„Nama treba pružiti konkretne šanse da bi dobri studenti i ostali u Crnoj Gori“, kazala je ona.

Ona je rekla da se ne smije dozvoliti da veliki kapital, znanje napusti državu, već mladima koji završe fakultet treba obezbijediti zaposlenje.

„Ovo smatrajte zahtjevom svih svršenih studenata“, poručila je Žugić.

Nagrade 19. decembar uručene su glumici Dubravki Drakić i direktoru podgoričkog Doma zdravlja, Nebojši Kavariću.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније