Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 12. 2014. 10:38   >>  10:34 1

SJUTRA U PLJEVLJIMA

Tražiće hitnu reakciju nadležnih organa

U Pljevljima će sjutra, zbog zagađenosti vazduha, biti održan protestni skup na kojem će, kako navode organizatori, biti zatražena hitna rekacija nadležnih organa i uvođenje vanrednog stanja u gradu do rješavanja ovog problema.

Skup, koji na gradskom trgu, organiziju grupe građana i ekoloških nevladinih organizacija, pod nazivom „Pravo na život i osptanak u Pljevljima“, počeće u minut do 12 sati.

Skupštinski Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje predložio je Opštini Pljevlja da uvede mjere ugroženosti zbog stanja životne sredine u toj lokalnoj samoupravi.

Oni su pozvali Vladu da donese plan zašitite i saniranja životne sredine u tom gradu i Upravu za inspekcijske poslove da izvrši inspekcijski nadzor svih zagađivača radi zaštite zdravlja građana.

Članovi Odbora predložili su i da Ministarstvo zdravlja hitno pripremi preporuke za unapređenje kvaliteta vode u toj opštini.

Iz Agencije za zaštitu životne sredine je rečeno da je zagađenje vazduha u Pljevljima »konstanta koja traje« i da ono nije ništa veće u odnosu na prethodne godine. 

Aktivisti nevladine organizacije Breznica ispod svih tabli sa natpisom Pljevlja na ulascima u grad postavili su juče dodatne na kojima je ispisano da se radi o kontaminiranom području na kojem građani obolijevaju od najtežih bolesti.

Predsjednik NVO Breznica Milorad Mitrović je kazao da ovom akcijom žele da ponovo upozore odgovorne u državi na probleme ove najzagađenije crnogorske opštine.

"Želimo da skrenemo pažnju svima koji prolaze da se grad nalazi u beznađu, koji je u izvještaju Svjetske alijanse za zdravlje i životnu sredinu proglašen kao najzagađeniji u Evropi”, rekao je on.

 

MINA

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније