Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 04. 2013. 13:53 >> 13:55

RADNICIMA "PLAVSKOG JEZERA"

Obećana isplata dijela zarada do četvrtka

Radnici Plavskog jezera, koji od ponedjeljka štrajkuju glađu u restoranu Ribnica u Podgorici, očekuju da im vlasnik preduzeća, Goran Kalezić, do četrtka isplati dio novca koji im duguje.

„Kalezić svakodnevno komunicira sa nama, u ponedjeljak nam je kazao da do četvrtka postoji mogućnost da obezbijedi jedan dio novca", rekla je agenciji Mina-business predsjednik Sindikata Plavskog jezera, Slavica Lekić.

U odnosu na to radnici su, prema njenim riječima, promijenili zahtjeve pa sada traže primanja za godinu, za koja imaju pravosnažne presude od Osnovnog suda u Plavu.

Ona je kazala da radnici očekuju da će se njihovi zahtjevi u sljedećih nekoliko dana ispuniti, ali i da razumiju da Kaleziću nije lako da obezbijedi novac potreban za isplatu njihovih zarada.

"Razumijemo da nije lako naći i isplatiti novac koji se duguje za godinu, ali se nadamo da će vlasnik našeg preduzeća uspjeti da nam to obezbijedi jer imamo utisak da se u posljednje vrijeme nije mnogo angažovao, ni on kao ni institucije“, rekla je Lekić.

Oni, kako je dodala, nijesu ozbiljno shvatali aktivnosti i zahtjeve radnika i ako je Kalezić uvijek govorio da prihvata svoje obaveze, ali nikada nije davao rokove.

Lekić je poručila da su radnici na rubu egzistencije jer nemaju nikakvih primanja.

Prema njenim riječima, niko iz Saveza sindikata Crne Gore i Granskog sindikata turizma nije im se obratio od kada štrajkuju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније