Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 01. 2015. 19:09 >> 19:04

LJUT NA MEDIJE I INSPEKCIJU

Ljutica: Naše svježe meso ispravno

D.O.O. "Ljutica" iz Bara, čiji je maloprodajni objekat zatvoren zbog prisustva vinobrana u mesu, saopštilo je danas da još nije dobilo Izvještaj Centra za ekotoksikološka ispitivanja, ističući da na analizu nijesu uzeti uzorci svježeg mesa, već u oblikovanom proizvodu-ćevapu.

Izvršni direktor tog privrednog društva, Veljko Ljutica, poručio je da su medijij prenijeli netačnu informaciju da je utvrđeno prisustvo vinobrana u svježem mesu, a ne u oblikovanom proizvodu-ćevapu.

"Kako u DOO "Ljutica" nijesu uzeti uzorci svježeg mesa na analizu na prisustvo konzervansa - vinobrana, već u oblikovanom proizvodu - ćevapu, sredstva javnog informisanja su prenijela netačnu informaciju da je utvrđeno prisustvo vinobrana u svježem mesu, a ne u oblikovanom proizvodu. Ispravnost svježeg mesa u našem objektu potvrđuje i činjenica da ovo privredno društvo snabdijeva svježim mesom više objekata na teritoriji opštine Bar, u kojima su uzeti uzorci na analizu i labaratorijski nalazi su bili negativni na vinobran", navodi se u njegovom reagovanju.

Ljutica je kazao da, iako im nije dostavljen Izvještaj iz Centra za ekotoksikološka ispitivanja, to privredno društvo već je izloženo represiji od strane inspekcijskih službi, zatvaranjem prodajnog objekta i izricanjem novčane kazne od 5.500 eura.

"Opšte poznata je činjenica, da je tokom uzorkovanja mesa i mesnih proizvoda na području Podgorice, Cetinja i Danilovgrada utvrđeno na više desetina uzoraka prisustvo vinobrana, a da nije zatvoren nijedan objekat", istakao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније