Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 01. 2015. 14:47 >> 14:49

OTVOREN VODOVOD

Voda za 30 domaćinstava Rvaša

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović pustili su danas u rad mjesni vodovod Galak – Rvaško polje u Mjesnoj zajednici "Rvaši".

Novi vodovod, izgrađen kroz partnerstvo stanovnika Rvaša, Prijestonice Cetinje i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, koristiće oko 30 domaćinstava, pri čemu je ukupna investicija bila vrijedna oko 40.000 eura. Znatnu podršku gradnji mjesnog vodovoda u Rvašima pružilo je i Ministarstvo odbrane, odnosno Vojska Crne Gore.

Kako je naglašeno na današnjoj svečanosti, upriličenoj povodom puštanja vodovoda u funkciju, realizacijom tog projekta riješen je najizraženiji problem sa kojim su bili suočeni žitelji Rvaša.

Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik Bogdanović izrazio je zadovoljstvo što dugogodišnji problemi sa vodosnabdijevanjem postaju prošlost za još jedno mjesto na ruralnom dijelu teritorije Prijestonice Cetinje.

"Drago mi je što danas otvaramo još jedan mjesni vodovod na ruralnom području naše teritorije, čime ujedno rješavamo vjerovatno i najznačajniji dosadašnji problem sa kojim su bili suočeni stanovnici Rvaša.  Riječ je o uspješnom projektu, čijoj su realizaciji zajedno doprinijeli Prijestonica Cetinje, mještani Rvaša i resorno ministarstvo – što samo govori da je riječ o partnerstvu za primjer", saopštio je Bogdanović.

I ministar Ivanović naglasio je kako je gradnja vodovoda u Rvašima bila uspješan projekat u kojem su sve zainteresovane strane pružile snažan doprinos.

"Ovaj projekat pokazuje šta sve može da se uradi kad smo svi složni i šta sve možemo da naučimo iz takvog odnosa. Zajedno sa Prijestonicom Cetinje i mještanima Rvašima, imali smo i veliku podršku Ministarstva odbrane. Seoski vodovodi izuzetno su bitni, prvo jer na taj način stvaramo uslove za povratak selu, a potom i jer stvaramo uslove za povećanje proizvodnje. Nadam se da ćemo i tokom ove godine nastaviti sa ovom, već ustaljenom praksom i da ćemo postići još više rezultata", zaključio je Ivanović.

Predsjednik režijskog odbora za gradnju vodovoda Velimir Šofranac naglasio je kako je današnjim otvaranjem okončan projekat koji je za lokalno stanovništvo bio od vitalnog značaja.

"Voda ovom mjestu znaci sve, ovo nam je jedino nedostajalo, s obzirom da ljeta znaju da budu izuzeztno teška. Stoga, od danas ćemo imati znatno drugačiju situaciju i ovo postaje cjelina sa svim neophodnim uslovima za život i bavljenje poljoprivredom", rekao je on.

Kako je naglašeno tokom današnjeg skupa, Prijestonica Cetinje i u predstojećem će vremenu, kroz saradnju sa Mjesnom zajednicom „Rvaši“, biti posvećena projektima koji su od značaja za lokalno stanovništvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније