Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 01. 2015. 19:26 >> 19:21

BROJ ISPITA

U avgustovskom roku bez ograničenja

Avgustovski rok predviđen je novim Zakonom o visokom obrazovanju, što znači da nema ograničenja za broj ispita, prijavljenih na početku studijske godine koji se mogu polagati, saopšteno je iz Rektorata Univerziteta Crne Gore.

Na današnjoj redovnoj sjednici Senata UCG, razgovarano je i o dodatnom, avgustovskom roku, jer je predstavnike Studentskog parlamenta interesovao način njegove organizacije za ovu studijsku godinu. 

"Avgustovski rok predviđen je novim Zakonom o visokom obrazovanju, što znači da nema ograničenja za broj ispita (prijavljenih na početku studijske godine) koji se mogu polagati. Takođe, rok važi za studente svih nivoa studija, a o visini naknade za prijavljene ispite odlučiće Upravni odbor", saopšteno je iz Rektorata, nakon sjednice Senata.

Kako se navodi, detalji organizacije avgustovskog roka biće, između ostalog, definisani novim Pravilima studiranja na osnovnim studijama, koja treba da se donesu odmah po usvajanju Statuta UCG.

U pripremi novih pravila o studiranju učestvovaće i predstavnici studenata.

Iz Rektorata su podsjetili da je proces usaglašavanja Statuta sa novim Zakonom o visokom obrazovanju u toku, a Upravni odbor je krajem decembra usvojio Prijedlog Statuta, koji je upućen Vladi na saglasnost.

"Senat je dao i saglasnost na apliciranje za dobijanje licence Instituta za strane jezike Univerziteta Crne Gore, koja se odnosi na modul obrazovanja odraslih za učenje stranih jezika.
Program obuhvata četvoromjesečne kurseve engleskog, italijanskog, francuskog i ruskog jezika, a upis kandidata vrši se na osnovu javnog konkursa", kaže se u saopštenju.

Saglasnost na inicijativu za dopunu licence data je i Fakultetu za pomorstvo, za studijske programe Menadžment u pomorstvu na Cetinju i Nautika i Brodomašinstvo u Baru.

Takođe, Senat je usvojio prijedlog Filozofskog fakulteta da se na magistarske studije na studijskom programu Inkluzivno obrazovanje upiše 20 studenata.

Senat je danas odlučivao i o akademskim pitanjima iz svoje nadležnosti, koja se odnose na izbore u akademska i naučna zvanja, organizaciju nastave, kao i doktorske disertacije i procedure njihove pripreme i odbrane.

Da bi se unaprijedio proces pripreme dokumentacije, kao i pomoć kandidatima koji pripremaju disertacije, Senat je zadužio Naučni odbor Univerziteta da učestvuje u proceduri.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније