Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 01. 2015. 13:37 >> 19:37
3

U HERCEG NOVOM

Zelenilo stradalo od nevremena

Nakon nevremena koje je juče pogodilo Herceg Novi, gdje su naleti vjetra bili i do 110 km/h, najviše posla jutros u tom gradu imali su radnici Stambeno-komunalnog preduzeća i Čistoće, koji su uklanjali i sanirali posljedice oluje.

 

 

Najdramatičnije je, kako javlja Radio Jadran, bilo u Kumboru i Igalu.

"Šteta je minimalna, s obzirom da smo imali 15-ak velikih oborenih stabala. U Kumboru je jedno stablo palo čitavom širinom magistrale. Srećom, u tom momentu nije bilo vozila u saobraćaju, a ni kasnije niko nije udario u njega dok nismo došli da ga uklonimo. Dramatično je bilo i u Igalu, gdje je na Šetalištu, parkingu bivšeg 'Tamarisa' i Hotela 'Igalo' oboreno čak osam stabala", rekao je pomoćnik direktora JKSP Herceg Novi, Milan Zarić.


Ogromni eukaliptus u parku Hotela "Igalo" iščupan je iz korijena, pored džipa koji je bio parkiran ispod. Na njega se sručila zemlja koju je drvo povuklo sa korijenjem.

U ulici Orjenski bataljon, od dva oborena stabla jedno je palo na dva vozila, ali šteta nije velika. Stradala je i stara magnolija u ulici Partizanski put.

Pitari i đardini duž cijele rivijere, koja je povremno ostajala i bez napajanja električnom energijom, polomljeni i počupani.

Svi vezovi u Gradskoj luci i na Škevru su izdržali olujni vjetar. Crveni meteo alarm je izdat opravdano. Sve komunalne službe su i dalje u pripravnosti, jer meteorolozi jače nevrijeme opet najavljuju u utorak veče.

 

 

Nevenka Macan, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније