Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 01. 2015. 15:10 >> 15:17

POLOŽILI ISPIT

Diplome za nove radio-amatere

Deset kandidata je položilo harmonizovani međunarodni radio-amaterski ispit, a ocjenjivala ih je komisija Agencije za elektronske telekomunikacije i poštansku djelatnost i Saveza radio-amatera Crne Gore. Oni su obuku pohađali u Radio klubu "Podgorica".

Većina kandidata su studenti Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici, a ispite za početnu radio-amatersku E klasu su položila i dva kandidata s primorja.

Diplome je  polaznicima uručio direktor Agencije za elektronske telekomunikacije Zoran Sekulić, koji  im je čestitao na pokazanom znanju a organizatore obuke i Savez radio amatera Crne Gore pohvalio za odličnu organizaciju i istakao spremnost Agencije  da u domenu svojih nadležnosti doprinese daljem razvoju ove korisne društvene djelatnosti.

Predsjednik Saveza Mišo Stanišić je novim radio-amaterskim operatorima  poželio uspjeh u radu i ukratko predstavio dio programa rada za ovu godinu i nagovijestio moguće projekte koji bi trebalo da im budu korisni i u profesionalnoj karijeri elektroničara , energetičara ili automatičara i pozvao ih da svojim idejama,  inicijativama i predlozima doprinesu pokretanju novih programa i inoviranja postojećih .

"Svim novim radio-amaterskim operatorima, Agencija za elektronske telekomunikacije i poštansku djelatnost će , u propisanoj proceduri , izdati odgovarajuće  međunarodno važeće dokumente na obrascima koji su standardizovani u EU . Time će ti mladi, budući inžinjeri , postati prva generacija crnogorskih radio-amatera koji će sa svojim radio uređajima slobodno moći da rade iz svih zemalaja Evrope", saopšteno je iz Saveza radio amatera.

Školovanje za radio-amaterske operatore, po programu koji je harmonizovan sa EU telekominikacionom regulativom i sastavni dio Pravilnika o amaterskim telekominikacija koji je donijela Agencija, nastaviće se početkom marta .

"Radio-amateri pripremaju još nekoliko interesantnih projekata a najinteresantniji će biti oni vezani za digitalne telekomunikacije  i njihovu praktičnu primjenu u ekologiji , zatim programi iz oblasti robotike a u planu su i  brojne aktivnosti za promociju radio-amaterizma širom Crne Gore, navodi se u saopštenju Saveza .

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније